Paris’te ki İzmir tanıtımına Buca Belediyesi’nden destek

  • 0
  • 1.020
Yazı Boyutu:

Paris’te yapılan 4'üncü Uluslararası Mutfak Fotoğrafları Festivali (Festival International de la Photographie Culinaire) 'Yumurta' teması ile yapılmaya başladı. Buca Belediyesi Paris Tanıtım Müşavirliği’nin İzmir EXPO adaylığı tanıtımına destek oldu. Festivalin açılış kokteylinde İzmir’den götürülen gevrek ve peynir konukların ilgisini çekti.
 
Paris’te 4'üncü Uluslararası Mutfak Fotoğrafları Festivali (Festival International de la Photographie Culinaire), bu sene 'Yumurta' teması ile 25 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında yapılıyor. Gastronomi ve fotoğrafçılık alanlarını bütünleştiren festivalin açılışında Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtım Müşavirliği bu yıl ilk kez Onur Konuğu olarak aktivitelere katılıyor. Sergiler, atölye çalışmaları ve paneller düzenlendiği etkinliklerin açılışına Buca Belediyesi tarafından tanıtım Müşavirliğine destek verildi. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı,  İzmir’den götürülen kuru üzüm, incir, zeytin, zeytinyağı gibi ürünleri açılışa katılan konuklara ikram etti. İzmir Gevreği ve Tulum peynirli sunum ise konuklarca çok beğenildi.
Paris’teki açılışa konu ile ilgili yetkililer, gazeteci ve partnerleri katıldı. 'Gastronomi Turizm Fotoğrafçılığı Büyük Ödülleri' verilecek, Espace Mobalpa açılış gecesinde Türkiye'ye ayrılan alanlarda; gıda ürünleri, Türkiye'nin turistik destinasyonları tanıtıldı. Eğitmen şef Mürşit Göksüzoğlu, Ege mutfağından örnekler sundu.
 
Başkan Tatı’ya teşekkkür
Festivalin açılışında EXPO adayı İzmir tanıtıldı. Kültür ve Tanıtma Ataşesi Kalbiye Noyan ile Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı konukları birlikte karşıladı. Paris Kültür Tanıtım Müşaviri Noyan, Ege Mutfağının tercih edilmesinin nedeninin; İzmir ilinin EXPO 2020'ye 'Herkes için Sağlık (Santé Pour Tous)' teması ile aday olması olduğunu, çünkü sağlık temasında; beslenme kültürü ve gastronominin önemli yer tuttuğunu söyledi.
Tanıtım müşaviri Kalbiye Noyan yaptığı yazılı açıklamada Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya teşekkür etti. Noyan,. “4. Uluslararası Mutfak Fotoğrafları Festivali’nde Ege gıda ürünleri, çeşitli fotoğraf ve objeler ile ülke standımızı zenginleştiren başta Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı olmak üzere Buca Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.
Ayrıca festivalin ana konusu ile İzmir'in EXPO 2020'ye adaylık temasını buluşturması önemli rol oynadı. Müşavirliğin iştirak ettiği her fuar ve kültürel aktivite de EXPO süreci ve İzmir, ön plana çıkarılarak adaylığımızın Fransız kamuoyu ve diğer ülkelerin büyük çoğunluğu Paris'te ikamet eden BIE (Bureau International des Expositions) delegeleri nezdinde görünürlüğünü sağlamak olduğunu belirtti.

Kentimiz EXPO’yu alsın istiyoruz
Festivalde Ege gıda ürünleri ile katkı sağlayan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, "Hedefimiz İzmiri, İzmirliyi, İzmir'in gıda ürünlerini, karakterini gösterip Türkiye'nin ve İzmir'in imajını güçlendirmek. İncir getirdik dünya ihracatının yüzde 76'sı İzmir de çıkıyor. Kuru üzüm, zeytinyağı, İzmir gevreği, tulum peyniri getirerek biz İzmirliyiz. İzmir'de bu demek için geldik. Gelenlere bakıp kıyasladığımda başarıya ulaştığımızı zannediyorum. Umarım bundan sonraki etkinliklerde de İlimizi, ülkemizi daha iyi anlatarak daha iyi bir izlenim bırakırız. Bundan sonra ilimizi ülkemizi nasıl tanıdılar EXPO oylamasında göreceğiz. EXPO'nun hedefi öncelikle Türkiye'nin kazanması. İzmir'de olduktan sonra EXPO'nun yatırım nimetlerinden de yararlanabilmek için tabi bu mücadele veriyoruz. Hedefim öncelikle Türkiye'nin kazanması. İzmir'e gelmesi. İlçeme de bir destek olursa ne mutlu bana" dedi. Festivale Buca Belediye Başkan Yardımcısı Halit Kurt, Meclis Üyeleri Ali Rıza Kaya, Zeki Seda Sönmez de katıldı.

Türkiye’ye gezi ödülü
Gastronomi fotoğrafçısı Gökmen Sözen'in yarışmaya katılan eserleri gecede sergilendi. Türkiye'de yayımlanan gastronomi dergisi 'Food of Life'ın yayın yönetmeni olan sanatçı aynı zamanda amatör olarak aşçılık da yapıyor. Gecede sunum yapan eğitmen aşçı Mürşit Göksüzoğlu; Paris Uluslararası Yemek Enstitüsü 'Le Cordon Bleu'de eğitim almış, İstanbul Mutfak Sanatları Akademisi'nde eğitmen şefliğinin yapmasının dışında, mutfak danışmanı olarak çalışan Göksüzoğlu Türk Mutfağını temsilen çeşitli uluslararası festivallere de katılmış. Festival boyunca gerçekleştirilecek atölye ve panellerde üretimden tüketime 'Yumurta'nın beslenme kültürü içindeki yeri, tüketimi konuları ile gastronomi ve yemek fotoğrafçılığı tartışılacak.
 
9 Kasım'da Gobelins Ecole de l'Image'da 'Türkiye Tanıtımında Gastronominin Yeri' (La Place de la gastronomie dans la communication de promotion touristique de la Turquie) Kültür ve Tanıtma Ataşesi Kalbiye Noyan tarafından bir konferans verilecek. Konferansa ayrıca yemek yazarı Sevim Gökyıldız'da katkı sunacak. Festival ödülleri 'La Bourse du Commerce'de Paris'de 9 Kasım akşamı verilecek. Gecede, Paris Kültür Tanıtım Müşavirliği çeşitli gıda ürünleri, Türkiye'yi turistik destinasyonlarla tanıtacak. Yarışma jürisinde yer alan Kültür ve Tanıtım Ateşesi tarafından kazanan sanatçıya ödülü verilerek, 1 haftalık Türkiye gezisi armağan edilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kütahyalı üç noktayla ne demek istedi?

Müzeler Haftası’nda etkinlik yağmuru

19 Mayıs’a coşkulu kutlama

Bayraklı’da 19 Mayıs coşkusu

Buca'da rengarenk bayram kutlaması

19 Mayıs’a muhteşem kutlama

Arşiv