Parmak Çocuklara yılbaşı kutlaması

  • 0
  • 1.840
Yazı Boyutu:

İzmir Kent Hastanesi’nde doğduklarında ağırlıkları bir kiloyu bile bulmayan, haftalarca aylarca kaldıkları kuvözlerde hayata tutunan 500-600 gramlık “parmak çocuklar” yılbaşı partisinde buluştu. İyi bakımla yaşıtlarına yetişip büyüyen bebekler Noel Babalı kutlamada oynayıp eğlendi.
9 ay 10 günü bekleyemeden çeşitli nedenlerle miyadlarını doldurmadan dünyaya gelip, düşük kilolu oldukları için kuvözlere konan, yaşam mücadelesi veren “aceleci” bebekler iyi tedavi ve bakımla yaşatılıyor, artık anne babalar ağlamıyor, evlatlarını kaybetme korkusunu daha az yaşıyor. Gelişen tıp ve teknolojisinin yanı sıra yenidoğan uzmanlarının ve eğitimli deneyimli hemşirelerin görev aldığı yenidoğan yoğun bakım üniteleri böyle bebeklerin yaşam merkezleri haline geliyor. Nitekim İzmir Kent Hastanesi’nde de hizmete girdiği 2004 yılından bu yana çok sayıda bebek erken ve düşük kiloyla doğdu, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde verdikleri yaşam mücadelesini kazandı. Yenidoğan Yoğun Bakım ekibi, 2004’ten bu yana kuvözde kalan bebeklerini yeni yıl partisinde bir araya getirdi. Partinin en minikleri 6.5 aylık 660 gram doğan Yağmur Güzel ile 25 haftalık 650 gram dünyaya gelen Füsun aydın oldu. 3.5 ay kaldığı kuvözden 2.300 gram olarak çıkıp taburcu edilen 21 Nisan 2011 doğumlu Yağmur bebek ile  kuvöz macerası 3 ay süren 1 Ocak 2008 doğumlu
 
Füsun bebek, partinin maskotları oldu. İkizler Alp ve Naz Tütüncüoğlu ile yine birer kiloluk ikizler Demir- Rüzgar İlker,  yaşıtlarına yetişip boy poslarıyla “el kadar” doğduklarını adeta inkar ederken, 1.200 gram doğup 54 gün kuvözde kalan Behzat Umut Akgül de Noel Babalı kutlamada coştu. Animatörlerle oyunlar oynayan miniklerin keyiflerine, anne babaları, hemşire ablaları ve doktorları  Cengiz Öztürk, Buket Öztükel ve Mehmet Nisanoğlu da ortak oldu. Parmak çocuklar 2013’ü birkaç gün öncesinde özel partide pasta keserek karşılarken, İzmir Kent Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesi Sorumlusu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Yenidoğan Uzmanı Cengiz Öztürk, “Yoğun bakımda kalıp hayata tutunan, büyüyen, yaşıtlarına yetişen bebeklerimizi böyle sağlıklı ve mutlu görmek bizi de çok mutlu ediyor” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

Arşiv