PASKALYA SANAT KERMESİNE HAZIRLANIYORLAR

  • 0
  • 653
PASKALYA SANAT KERMESİNE HAZIRLANIYORLAR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Belarus Konsolosluğu 27 Nisan 2016 Çarşamba günü İzmir’de ilk kez bir Paskalya Sanat Kermesi düzenliyor.
Kermese eserleriyle katılmayı hedefleyen 67 kursiyer konsolosluk binasındaki çalışmalarını olanca hızlarıyla sürdürüyor.
Kimisi yağlı boya, suluboya resimler yapıyor, kimisi ahşap boyama, kimisi el işi, ebru ve keçe çalışıyor.

Konu ile ilgili bilgi veren Belarus Fahri Konsolosu Murat Reha Yorgancıoğlu, kermesin konsolosluk binasının yer aldığı Alsancak 1465 sokağın 16.00 ile 20.00 saatleri arasında trafiğe kapatılarak standlar kurulacağını söyledi.
 
Yorgancıoğlu, “Standlarda İzmir’de yaşayan Sloven ve Türk sanatçıların eserleri, elişi, oya ebru, ahşap boyama, keçe  ürünler ile güne özel hazırlanan paskalya çörekleri sergilenecek. Kızılay’ında katkı ve desteğiyle gerçekleşecek etkinlikte müzik, dans ve gösterilerle devam edecek.  Bu yıl ilki planlanan ve her yıl tekrarlanması düşünülen Paskalya Kermesi’ne İzmir’de yaşayan Sloven ve Türk sanatçıların, sanatseverlerin, yöneticilerin, kültür ve sosyal etkinlik ilgililerinin tümü davetli. Belarus’un kültürel ve sanatsal kimliğini, geleneklerini ve kültürel değerlerini Türklerle paylaşmak, zenginleştirmek ve daha başka etkinliklere taşımayı hedefliyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv