Patrik Bartholomeos’tan Şirince’de barış mesajı

  • 0
  • 821
Patrik Bartholomeos’tan Şirince’de barış mesajı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Aziz Voukolos Bayramı dolayısıyla İzmir’e gelen Ortodoksların Ruhani Lideri Patrik Bartholomeos’un son durağı Selçuk oldu. Selçuk’un Şirince Mahallesi’nde restorasyonu kısa bir süre önce tamamlanan Dimitros Kilisesi’nde bir ayin düzenleyen Patrik Bartholomeos barış ve dostluk mesajları verdi.

Patrik Bartholomoes’un Selçuk’ta ilk olarak Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’yı ziyaret etti. Ardından Selçuk Belediyesi’ne geçen Patrik Bartholomeos’u Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı eşi Ayşen Bakıcı ve başkan yardımcıları ile birlikte karşıladı.

Patrik’ten imzalı hediye
Ortodoksların Ruhani Lideri Patrik Bartholomeos, Selçuk’un Hristiyanlık tarihi açısından önemi üzerine sohbet ettiği Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’ya “Hayır dualarıyla. Rum Patriği 1. Bartholomeos” yazan bir tepsi hediye etti. Başkan Bakıcı ise Patrik Bartholomeos’a Aziz Yuhanna ikonası hediye etti. Kendisine hediye edilen ikonayı çok beğendiğini söyleyen Patrik Bartholomeos, Aziz Yuhanna ikonasını Patrikhane Kilisesi’ne asacağını söyledi.

Selçuk Belediyesi’nden ayrıldıktan sonra Şirince’ye hareket eden Patrik Bartholomeos burada restorasyonu bir süre önce tamamlanan Aziz Dimitrios Kilisesi’nde ayin yönetti. Patrik Bartholomeos ayin sırasında yanına kadar gelen sokak köpeğine şeker verdi. 

Başkan Bakıcı: Burası Allah’ın evi
Aziz Dimitrios Kilisesi’ndeki ayinin sonunda konuşan Başkan Bakıcı; “Patrik Hazretlerini Selçuk’ta ağırlamaktan çok memnunuz. Dileğimiz ve isteğimiz dinler arası kardeşliğin daha da artması ve bu manada da dünyada barışın ve esenliğin hakim kılınmasıdır. İnsanlar inançlarını her yerde özgürce yerine getirmelidir. Bizim ülkemizde ve ilçe sınırlarımızda olan her ibadethanenin, ibadethane olması dileğimiz ve isteğimizdir” dedi.
8 Mayıs Yortusu’nun Saint Jean Bazilikası’nda ayin şeklinde olmasını ve Patrik Bartholomoes’un da burada bulunmasını dilediğini söyleyen Başkan Bakıcı; “Dimitrus Kilisesi bundan sonra ibadete açık hale gelecektir. Bunun için gerekli izinler alınmıştır. Daha sonra Saint Jean Kilisesi’nin de restorasyonunu tamamlayıp Sayın Valimiz Mustafa Toprak ile birlikte gerekli izinleri alarak ibadete açılmasını istiyoruz. Başkan Bakıcı konuşmasının sonunda burası hepimizin evidir, Allah’ın evidir” diye konuştu. 

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Patrik Bartholomeos ile birlikte Aziz Dimitrios Kilisesi’nin  bahçesine barışı simgeleyen bir zeytin ağacı dikti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir-Cape Town iş birliği

Hıdırellez dileği barış, adalet ve refah

Karabağlar Hıdırellezle coştu

Başkan Mutlu Hıdırellez Şenliği’ne katıldı

Hıdırellez ve bahar coşkusu

Şenlik havasında Hıdırellez

Arşiv