Patron olmak isteyenler bu kursu kaçırmasın

  • 0
  • 892
Patron olmak isteyenler bu kursu kaçırmasın
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi ile KOSGEB işbirliğinde hayata geçirilen uygulamalı girişimcilik programı ile kendi işinin patronu olmak isteyenlere 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası kredi olmak üzere toplam 100 bin liralık destek verilecek.

Konak Belediyesi’nin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile birlikte sürdürdüğü ve bugüne kadar mezun ettiği 448 kişiye kendi işini kurma şansı sunan ‘Uygulamalı Girişimcilik ve Eğitim Programı’nın yeni dönem başvuruları başladı. Kendi işinin patronu olmak isteyenlere bu hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatı sunan programa bu yıl 18 yaşını doldurmuş 60 yeni girişimci adayı alınacak. Şuana kadar 35 kişinin başvuruda bulunduğu programa katılmak isteyenler 10 Nisan tarihine kadar Konak Belediyesi’nin Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nin ikinci katında hizmet veren Dış İlişkiler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilecekler.  Devam zorunluluğu olan ve 18 gün sürecek kurstan yararlanmak isteyenler burada kendilerine verilecek başvuru formunu doldurarak kayıtlarını yaptırabilecek. Yapılacak değerlendirme sonunda 70 puan ve üzeri alan 60 kişi eğitime katılacak. Kazananların sayısının 60 kişiyi geçmesi halinde ise mülakat yapılacak.

ÜÇ YILDA 448 KİŞİ MEZUN OLDU
Kadın ve engelli vatandaşlara önceliğin tanınacağı eğitim programı 20 Nisan’da başlayacak. Dersler Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde verilecek. 18 gün sürecek eğitimlerde devam zorunluluğu aranacak. Kurs sonunda eğitim alan girişimciler teorik ve pratik olarak iş hayatına hazır hale gelecek. Verilen girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika alan tüm kursiyerlere kendi işyerlerini kurmaları için 30 bin lira tutarında hibe verilecek. Dileyen kursiyer ayrıca 70 bin lira tutarında krediden de faydalanabilecek. İki yıl ödemesiz verilen 70 bin liralık kredi daha sonraki 5 yıl içinde belirli taksitlerle ödenebilecek. KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitim programına katılmak için sadece İzmir’in kuzeyinde ikamet etmek gerekmiyor, tüm bölgelerden programa katılmak isteyenler başvurabiliyor. Kendi işini kurmak isteyenler için büyük fırsat sunan program sayesinde pek çok girişimci kursu başarıyla tamamlayıp, kendi işinin patronu oldu. Konak Belediyesi’nin destekleriyle açılan girişimcilik kurslarından geçtiğimiz senelerde 448 kişi mezun olarak iş dünyasına atılmıştı. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv