Pedallar Cumhuriyet için

  • 0
  • 1.072
Yazı Boyutu:

Türkiye Cumhuriyeti’ninkuruluşunun 90.yılı ve Cumhuriyet Bayramı, İzmir’in Aliağa ilçesindevatandaşların yoğun olarak katıldığı etkinliklerle kentte büyük bir coşkuyaratarak Aliağa’yı bayram yerine çevirdi.Mülki erkanın AtatürkAnıtına çelenk sunmasıyla başlayan etkinliklerde en büyük ilgiyi Atatürk KültürMerkezi’ndeki “Cumhuriyet ve Atatürk resimleri” Sergisi ile 7’den 70’e bin 500Aliağa’lının katıldığı “Cumhuriyet Bisiklet Turu” gördü. Bisiklet turundabinlerce vatandaş pedal çevirdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi kutlamaprogramına da vatandaşlar önceki yıllara göre daha fazla ilgi gösterdi. 

ATATÜRK VE CUMHURİYETRESİMLERİ SERGİSİ
90.yılkutlama etkinlikleri kapsamında Aliağa Belediyesi Fuaye Salonu’nda “Cumhuriyetve Atatürk” konulu resim sergisi açıldı. Ahmet Gürel koleksiyonundan 30 özeleserin ve Aliağa Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Resim AtölyesiEgzersiz grubu öğrencileri tarafından hazırlanan yağlı boya resimçalışmalarının yer aldığı sergide açılış kurdelesini Aliağa Kaymakamı BayramYılmaz, Garnizon Komutanı Hava Yarbay Bora Meriç, Aliağa Belediye BaşkanıTurgut Oğuz ile Başkan Yardımcıları Münir Nurettin Bayrav ve Uğur Eren birliktekesti.AliağaKaymakamı Bayram Yılmaz ve Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Atatürk’ün çokgörülmemiş fotoğraflarından oluşan sergiyi, fotoğrafın çekildiği dönemlereilişkin tespitler yaparak gezdi. Kaymakam Yılmaz ve Başkan Oğuz, sergiyi gezenöğrenci ve vatandaşlarla da sıcak sohbetler yaptı. 

CUMHURİYET BİSİKLETTURUNA BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI
Aliağa’daCumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri, Kaymakam Bayram Yılmaz’ın makamındatebrikleri kabul etmesi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama programıyla sürdü.Vatandaşlar, önceki yıllara göre kutlama programına daha coşkulu bir katılımgösterdi.Meydandakiresmi kutlama programının ardından Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen“Cumhuriyet Bisiklet Turu” kente tam bir bayram havası yaşattı. Yaşları 7’den70’e kadar yaklaşık bin beş yüz Aliağalı bisikletleriyle Cumhuriyet Meydanı’nıdoldurdu. 

İLK PEDALI BAŞKAN ÖMERTURGUT OĞUZ ÇEVİRDİ
Aliağa’dailk kez düzenlenen “Cumhuriyet Bisiklet Turu”nda ilk pedalı Aliağa belediyeBaşkanı Ömer Turgut Oğuz çevirdi. Bisiklet turuna özel hazırlanan tişörtü giyen,90.yıl şapkasını takan Aliağa Belediye Başkanı Oğuz, binlerce bisikletliöğrenci ve yetişkinle birlikte bisiklet turuna katıldı. Başkan Oğuz’unözellikle minik öğrencilerle sıcak sohbetleri ve şakalaşmaları çevredekivatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.Havanında güzel olmasını fırsat bilen Aliağalılar, “Cumhuriyet Bisiklet Turu”ndaAtatürk Caddesi, İstiklal Caddesi v e Sahil bandında renkli görüntüleroluşturdu. Aliağa Belediyesi Zabıta ekipleri ve öğretmenler de tura katılanlararefakat etti. Aliağa Belediyesine ait bir ambulans da bisikletçilere turboyunca eşlik etti. 

BAŞKAN OĞUZ: “TEMİZÇEVRE, SAĞLIKLI YAŞAM VE ÖZGÜRLÜK İÇİN BİSİKLET”

AliağaBelediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Cumhuriyet’in anlamına uygun etkinliklerdüzenlediklerini ifade ederek, “Cumhuriyet demek, Özgürlük demektir. BugünküÖzgürlüğümüzü Başta büyük Önder Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizi kuran veyaşatanlara borçluyuz. Bugün, Cumhuriyetimiz için; Temiz bir çevre, SağlıklıYaşam ve özgürlük için Bisiklete bindik. Etkinliğimize binlerce öğrencimiz vevatandaşımızın katılımından büyük mutluluk duyduk. Böyle bir coşkuyu uzunsüredir görmemiştik. Tüm Cumhuriyet sevdalılarına teşekkür ediyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çocuklarımız milletimizin umut çiçekleri

EGİAD’dan 23 Nisan Mesajı

Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak!

23 Nisan’da Belediye Başkanı Kaan Bağçivan oldu

Eskinazi'den 23 Nisan mesajı

Seferihisar’da 23 Nisan coşkusu

Arşiv