Pedallar sürdürülebilir yaşam için

Piri Reisli öğrenciler İnciraltı’nda düzenlenen geleneksel bisiklet şenliğinde pedalları sürdürülebilir yaşam için çevirdi.

  • 0
  • 297
Pedallar sürdürülebilir yaşam için
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Piri Reisli öğrenciler İnciraltı’nda düzenlenen geleneksel bisiklet şenliğinde pedalları sürdürülebilir yaşam için çevirdi.
 
Özel Piri Reis Okullarının öğrencilerine spor sevgisini aşılamak amacıyla bu yıl 13. kez düzenlediği geleneksel bisiklet şenliği “PİRİSİKLET” İnciraltı Kent Ormanı’nda 13. kez gerçekleştirildi.

Kurum projesi olan Sürdürülebilir Yaşam” teması ile gerçekleştirilen şenliğe Güzelbahçe ve Karşıyaka Piri Reis'in öğrencileri, velileri, öğretmenleri ve İzmir Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi (SKOOP) üyelerinden oluşan yaklaşık 650 kişilik grup katıldı.

Sabah saatlerinde kent ormanı girişinde müzik ve ikramlarla başlayan bisiklet şenliğinde ilk olarak refakatçi öğretmenler 14 ayrı gruba ayrılan öğrencilere temiz enerji, bisiklet sporunun insan sağlığı ve doğaya sağladığı katkılar hakkında pratik bilgiler verdi.

Ardından öğrenciler yaşlarına göre düzenlenmiş iki ayrı parkurda aileleriyle birlikte pedal çevirdi. Anaokulu öğrencileri kısa parkurda bisiklet sürmenin keyfini yaşarken ilk ve ortaokul öğrencileri İnciraltı Lagünü etrafında tur attı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik öğlen saatlerinde sona erdi.
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv