Pediatri, Genetik ve Endokrinoloji uzmanları Ege’de buluşacak

  • 0
  • 1.133
Pediatri, Genetik ve Endokrinoloji uzmanları Ege’de buluşacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi önemli bir sempozyuma daha ev sahipliği yapacak. Endokrin ve genetik disiplinleri “1. Ege Endokrin Hastalıklar ve Genetik Sempozyumu” nda  bir araya gelecek. Sempozyumun ana teması endokrin hastalıkları ve genetik olacak.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan 1. Ege Endokrin Hastalıklar ve Genetik Sempozyumu 25 - 27 Şubat 2015 tarihleri arasında Ege Üniversitesi ev sahipliği yapacak.

Başkanlığını Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Candeğer Yılmaz’ın yapacağı sempozyumda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbı Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferda Özkınay, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Füsun Saygılı ile Çocuk Endokrinolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükran Darcan başkan yardımcılığı görevini üstlenecek.

Ege Üniversitesi Televizyonu’na konu hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ferda Özkınay ile Prof. Dr. Füsun Saygılı iki farklı disiplinin bir araya gelerek yapacağı bu sempozyumun tıp dünyası adına önemli olduğunu belirtti.
Genetik ile ilgili yaşanan hızlı gelişmelerin tıp dünyasının her alanına yansıması ve herhangi bir alanda çalışan tüm hekimleri ilgilendirmesi açısında bilgilerin tazelenmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ferda Özkınay, “Gelecek kuşaklar açısından genetik hastalıkların saptanması iyi bir gelişmedir. Bu disiplini diğer kurumlara da yaymak istiyoruz. Yapılacak olan ortak toplantıların tıp vizyonunu oldukça geliştiriyor ve bu durum hastalara daha iyi hizmet vermek anlamına geliyor” diye konuştu.

“ÜÇ DİSİPLİN KOLEKTİF OLARAK ÇALIŞIYOR”
Genetik biliminin diğer branşlar tarafından anlaşılabilmesi için genetik ve endokinololji iş birliğinin yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Ferda Özkınay,“Sempozyumda üç farklı disiplin kolektif olarak çalışıyor. Genetik bir hastalık olduğunu düşündüğünüz durumlarda doktorunuza danışmaktan çekinmeyiniz. Özellikle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi hekimleri bu konuda oldukça yeterli ve bilgilidir. Üniversitenin kuruluşunun 60. yılı olması nedeniyle yapılan sempozyumun, bu konudaki hekim arkadaşlara önemli değerler katacaktır” dedi.

GENETİK VE ENDOKRİNOLOJİ İŞ BİRLİĞİ

Sempozyumun hedef kitlesi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Füsun Saygılı genetik ve endokrinoloji bölümlerinin, bu sempozyum kapsamında iş birliği yaptığını söyleyerek “Sempozyumun hedef kitlesi çocuk ve yetişkin endokrinologlar ile genetikçiler. Bunların yanı sıra genel pediatrist ve genel dahiliyeciler de sempozyuma yoğun ilgi gösteriyor. Sempozyum genellikle endokrin hastalıkları içeren toplantılardan ve sunumlardan  oluşacak” diye konuştu.
İZMİR(Ege Ajans/Şeyda Kara - Cem Uzel)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv