PEDİATRİ GÜNLERİ, “ENFEKSİYON HASTALIKLARINDA GÜNCEL SORUNLAR” TEMASIYLA BAŞLADI

  • 0
  • 514
PEDİATRİ GÜNLERİ, “ENFEKSİYON HASTALIKLARINDA GÜNCEL SORUNLAR” TEMASIYLA BAŞLADI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Pediatri Günleri”, “Enfeksiyon Hastalıklarında Güncel Sorunlar ve Yaklaşımlar” teması ile başladı. Sabancı Kültür Sarayı’nda bu yıl, 16’ncısı düzenlenen Pediatri Günleri’nin açılışına Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, üniversitelerin eğitim yapmak ve bilgi üretmek gibi iki temel görevinin bulunduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: “Hastanesi bulunan üniversiteler ise bu iki temel görevin yanında toplum en kaliteli sağlık hizmetini vermektedirler. Devlet ve özel hastaneler bu sözümden alınmasın. Buna karşın üniversite hastanelerinin sırtındaki borç yükü giderek artmaktadır. Borçlardan bahsederek, farkındalık yaratmak istedim. Bilim üreten üniversitelerin ülke ve dünya barışına katkı koymak gibi bir misyonları vardır. Bilim önemlidir, ancak barışın olmadığı yerde bilimin önemi yoktur. Bilimsel etkinlikler yaparken dostluklar kurmayı ve ülkenin barış temellerini atmayı unutmayın. ”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda ise sevgi ve bilimin paylaştıkça çoğalacağını belirterek, iki gün sürecek etkinliğin başarılı ve verimli olmasını diledi. Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hale Ören ise 1982 yılından bu yana Dokuz Eylül Üniversitesi Pediatri Kliniği’nin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “15 bilim dalımız ile faaliyetlerini sürdürdüğümüz kliğiniğimize bu yıl, enfeksiyon bilim dalı eklenerek 16’ya çıktı. Bu nedenle bu yıl ki etkinliğimizin konusunun enfeksiyon hastalıkları olarak belirledik” dedi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Şehir Hastanesi'nde Elektrokonvülsif Tedavi (EKT)

Çağımızın hastalığı: Karaciğer yağlanması

Diyabetik Retinopati Hastalığında Erken Tanı Önemli

Yeni Teknolojiler Hayat Kurtarıyor

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Arşiv