Pembe Misafirler'e özel gala

Çiğli Belediyesi tarafından hazırlanan ve Türkiye’deki ilk flamingo belgeseli olan “Pembe Misafirler” belgesel filminin galası büyük bir katılımla gerçekleşti.

  • 0
  • 254
Pembe Misafirler'e özel gala
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi, dünya Flamingo nüfusunun onda birine ev sahipliği yapan Kuş Cenneti’ne ve Flamingolara dikkat çekmek amacıyla önemli bir belgesel filme imza attı. Çiğli sınırları içerisinde yer alan İzmir Kuş Cenneti’ndeki flamingoları, onların yaşamlarını, bölgenin flamingolara sunduğu imkanları ve Gediz Deltası’nın büyüleyici doğal güzelliğini anlatan “Pembe Misafirler” belgesel filminin galası İzmir Arena’da gerçekleşti. Flamingoların yaşamı, beslenmeleri ve fiziksel özelliklerinin yanı sıra Kuş Cenneti’nin bölgede yaşayan ve göç yolundaki kuşlar için taşıdığı önemin uzman bir ekip eşliğinde konu edildiği 30 dakikalık belgesel filmin yönetmenliğini Murad Mammadov ve Pelin Turgut, yapımcılığını Ahmet Utku Soylu, danışmanlığını ise Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dekanlığından Kuş Bilimci Gökçe Coşkun yaptı. 

 Genel Başkandan tebrik mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gönderdiği mesaj ile Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yü kutlayarak, “Çiğli’yi denizle buluşturan flamingolar, onları yaşatmak hepimizin görevi çünkü dünya sadece bize ait değil, bizimle yaşayan tüm canlıların. Onlara sahip çıkmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

“Çiğli’yi denizle buluşturacağız”
Galada konuşan Başkan Utku Gümrükçü, “Çiğli sınırlarını aşıyor fakat Çiğli’nin deniz ile buluşan bir tesisi olmadığı için bugün burada sizlerle beraber olmak durumunda kaldık. Yaptığımız çalışmalarla Çiğli’ye de böyle denize yakın mekanları kazandıracağız. Belgeselimizin uluslararası düzeyde ve ödül alabilecek kadar güzel olduğu şeklinde yorumlar aldım. Ben de son halini sizlerle beraber izleyeceğim. Türkiye’de ve dünya televizyonlarında yayınlanacak olan bu belgeselde asaleti ile herkesi büyüleyen flamingoların hayatını hep beraber öğreneceğiz” dedi.

“İzmir’imizin doğal güzelliklerini koruyacağız”
İzmir’in güzelliklerinin yeterince bilinmediğini belirten Başkan Gümrükçü, “Biz çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. 81 ilden ya da dünyanın herhangi bir yerinden gelenler bu şehirden ayrılmak istemiyor. Türkiye’nin neresinde olursa olsun demokrasiden, adaletten ve hukuktan yana olanlar ya İzmir’de olmuşlar ya da İzmir’de olmayı arzulamaktadırlar. Biz İzmirliler, İzmir’i yeterince tanıyamıyor ve güzelliklerden faydalanamıyoruz. Çiğli sınırları içerisinde yer alan Gediz Deltası, bünyesinde birçok canlı türünü barındıran ve mutlaka görülmesi gereken bir yer. Sasalı’nın UNESCO Dünya Mirasına girmesi için Doğa Derneği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile büyük bir uğraş sarf ediyoruz. Sasalı’da oldukça büyük ve önemli bir Doğal Yaşam Parkımız var. Tuz üretiminin sağlandığı Çamaltı Tuzlamız var. 300 kuş türü olan Kuş Cennetimiz ve çeşit çeşit balığın olduğu Homa Dalyanımız var. Bu doğal güzellikler insanoğlunun koruması gereken özellikleri içinde barındırıyor” diye konuştu.

“Çiğli Baklası, enginarı ve deniz börülcesi yeniden sofralardaki yerini alacak”
Çiğli’nin tarım ve turizm potansiyeline de dikkat çeken Gümrükçü, “İmar baskısına karşı tarımsal üretimden yana olan duruşumuzu sergilemekte asla geri adım atmayacağız. İlçemiz 1 milyar doların üzerinde turizm potansiyeline sahip. Turizmi, kültür ve sanat üretimiyle desteklemek için Kaklıç’ta ekolojik kültür ve sanat çalışmalarımızı başlattık. Çiğlimizde yetiştirilen tarımsal ürünlerimizi çeşitlendirmek adına çalışıyoruz. Çiğli Baklası, Çiğli Enginarı ve deniz börülcesi unutulmuş ürünler. Bu ürünlerin yeniden tanınması için uğraşıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir için ortaya koyduğu vizyon ile Çiğli belediyesi olarak bizim vizyonumuz birçok noktada örtüşüyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in öncülüğünde ilçemizde tarım merkezi kuruldu. Çiftçiye tarımsal sulama konusunda destek olmak için de Büyükşehir Belediyemiz büyük çaba gösteriyor. Büyükşehir Belediyemiz ve çeşitli kurumlarla birlikte kentin doğal güzelliklerinin geliştirilmesi ve kazandırılması için çalışıyoruz. Sahip olduğumuz bu güzellikleri dünyaya tanıtacağız. Belgeselin dünya çapında yayınlanması için bize ekonomik katkı sunan sponsorlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Suat Çağlayan: “Heyecan verici bir proje”
İzmir Büyükşehir Belediyesi İkinci Başkanvekili ve Çiğli Belediyesi Meclis Üyesi Suat Çağlayan, “Böylesi heyecan verici bir projenin galasında bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Çiğli Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü gerçekten Çiğli’yi farklı bir Çiğli yapmak için büyük çaba harcıyor. Çiğli, büyük bir kültürel mirasımız sahip. Dünyada ilk isyanın başladığı antik kenti sınırlarında barındırıyor. Tüm bu güzelliklerin yanı sıra yıllar boyunca farklı sebeplerden dolayı denize sırtını dönmüş bir ilçe. Denizi var ama bundan faydalanamıyor. Allı turna adına ağıtlar yakılır, herkes bu türküyü bilir ama bunun flamingo olduğunu kimse bilmez. İşte o flamingolar bizim Çiğlimizde bulunuyor. Tüm bu doğal güzellikleri tanıtan bu belgeselin hazırlanmasında emeği olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Gecenin diğer fotoğrafları için aşağıdaki butonu tıklayınız...

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv