Pervin Özdemir Kil Stüdyo sergisi Pakistan Pavyonu'nda

Seramik Sanatçısı "Pervin Özdemir Kil Stüdyo Çalıştay Grubu” ,“2022 “ temalı sergi İzmir Kültürpark’ta (Fuar )yer alan Pakistan Pavyonu Turizm Bilgilendirme Ofisi ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

  • 0
  • 729
Yazı Boyutu:

Seramik Sanatçısı "Pervin Özdemir Kil Stüdyo Çalıştay Grubu” ,“2022 “ temalı sergi İzmir Kültürpark’ta (Fuar )yer alan Pakistan Pavyonu Turizm Bilgilendirme Ofisi ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sergide sanatçı Pervin Özdemir tarafından özenle seçilen ve bugüne kadar 14 karma sergide bir araya gelmiş 43 katılımcının eserleri yer aldı, sergiye ayrıca Pervin Özdemir 'in kızı , Yaşar Üniversitesi Turizm Bölüm Başkanı Gökçe Özdemir Umutlu da bir eseriyle katıldı.

Sanatçının yol göstericiliğinde 2022 yılına dair düşüncelerini, beklentilerini seramik tekniğiyle besleyerek dile getiren katılımcılar, çalışmalarını 2000 yılında İzmir’de kurulan Pervin Özdemir Kil Stüdyo Çalıştay Grubu olarak sürdürmekteler
Topluma seramik sanatını sevdirmek ve geliştirmek amacıyla yoluna devam ettiğini belirten Pervin Özdemir," 42 yıldan beri yerli yabancı pek çok sergiye imza attım, kişisel ödüllerim yanında ve tarihe iz bırakan eserlerim dünyanın bir çok ülkesinde ve ülkemizde müzelerde bulunmakta,. Dünyada seramik sanatına gereken ilginin arttığını görüyor ve ülkemizde de artacağına inanıyorum. Medeniyet göstergesi olan sanatın evrensel şemsiyesi altında toplanan halklar, süreç içerisinde sevgi köprülerini kuracak, seramik ışığınız hiç sönmesin. " diye konuştu.

Abidin Yükselen, Alev Hüseyin Bulut, Aslı Yılmaz, Aynur Esma Kandaş, Ayşe Özgü , Belgin Koçer, Celil Balkan, Cengiz Özdemir, Filiz Yekenkunrul, Funda Yıldırım, Füsun Tamer Türer, Gökçe Özdemir Umutlu, Gülen Alyürek, Güneş Akel Akyıldız, Güngör Caka,Güzin Oralkan, Hakan Bozkurt, Handan Üge,Hatice Şarlı, İnci Ay, Mediha Kızılkanat,Melike Nadide Erginbaş, Mine Ay, Müge Erkan, Nedime Bekiroğlu, Neziha Çerçioğlu,Nurhan Ertuğrul, Nursen Dürüst, Nursen Ülcay, Osman Boyacı , Özge Ercan , Sabahattin Gültekin, Servet Şahin Şentürk, Sinem Öztopçular, Şebnem Bozkurt, Şefiye Yıldız, Şehnaz Yılmaz, Şeyda Arık Egeli, Tolga Tunç, Tülay Bulut, Yeşim Siyahkara Arık, Zehra Yasa'nın eserlerinin yer aldığı sergi 10 Nisan'a kadar gezilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv