‘Pinokyo’ İzmir Sanat’a geliyor

  • 0
  • 992
Yazı Boyutu:

Çocuklara yönelik etkinlikleriylegöz dolduran İzmir Büyükşehir Belediyesi, minik sanatseverleri tiyatroylabuluşturmaya devam ediyor. Yıl içinde sahnelenen ‘Kurbağa Prens’, ‘Pofidik vePatikcan’, ‘Sevgi Ormanı’ ve ‘Dikkat Mikrop Var’ gibi tiyatro oyunları büyükilgi gören Büyükşehir Belediyesi, çocukların beğenisine bu kez ünlü romankahramanı ‘Pinokyo’yu sunacak.

İtalyan yazar Carlo Collodi’ninçocuk romanından sahneye uyarlanan ‘Pinokyo’, Sahne Tozu Tiyatrosu tarafından 5-10-15ve 22 Haziran 2014 tarihlerinde 11.00 ve 14.00 saatlerinde Kültürpark İzmirSanat’ta sahnelenecek. Ünlü tiyatro ustası Haldun Dormen’in süpervizörlüğündeY.Gamze Aksoy ile Demet Küçüktürk’ün yönetmenliğini yaptığı oyunun genel sanatyönetmeni ise M.Çağlar İşgören.

Tiyatro oyununun konusu iseşöyle:
Tahtadan yapılmış bir kukla olanPinokyo’nun bir tek isteği, Gepetto babasının dileği gibi gerçek bir oğlançocuğu olmaktır. Ama bunu yapabilmesi için egoist kişiliğinden vazgeçmesigerekecektir. Bunu gerçekleştirebilmek için Gepetto’nun sevgi dolu yuvasındanayrılıp gerçek dünyayı keşfetmek üzere eğitici bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuksonunda Pinokyo, mavi peri tarafından kuklalıktan kurtulup gerçek bir çocuğadönüştürülür. 

Biletler 1 TL
Oyunun biletleri, Büyükşehir Belediyesi’ninİzmirli sanatseverlerin konser, tiyatro gibi sanat etkinliklerine katılımınıarttırmak amacıyla geçtiğimiz aylarda aldığı Meclis kararı uyarınca hem çocukhem de yetişkinler için 1 TL’den satılıyor.

Detaylı bilgi ve biletiçin www.izmir.bel.tr/Kultursanat,www.izmirsanat.org.tr, www.facebook.com/izmirbuyuksehirbelinternet adresleri ile İzmir Sanat’ın 293 40 49 nolu telefonlarındanyararlanılabilir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv