Platesle zinde kalın

  • 0
  • 1.040
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu(BESYO) bünyesinde plates kursları devam ediyor. Haftanın 2 günü birer saat verilen derslerde uzman eğitmenler görev alıyor. 8 sınıfın bulunduğu kursa ilgi büyük. Çoğunluğunu Ege Üniversitesi öğrencilerinin ve personelinin oluşturduğu kurs 2012 yılının başından buyana faaliyetlerini sürdürüyor.
 
Günümüzün popüler spor dallarından biri olan platesin sağlıklı kilo vermeden sıkılaşmaya, omurga bozukluklarını düzeltmeden güçlü kas yapısı oluşturmaya kadar birçok faydasının olduğunu belirten eğitmenler Ramazan Aydınoğlu ve Görkem Aybars Balcı, sağlıklı bir yaşam için platesin ilk seçeneklerden biri olduğunu belirttiler. Eğitmenler klasik egzersizlerde zayıf kasların zayıflama, güçlü kasların güçlenme eğiliminde olduğunu ifade ederek “Bu da dengesiz adale yapısına, kronik bel ağrısı ve sakatlıklara yol açabilir. Plateste kas yapısı bir bütün haline getirilir. Kilo vermeseniz de ince görünürsünüz. Sakatlanmaları zorlaşır. Dayanıklılık artar, metabolizma hızlanır” diye konuştular.
Ortalama 10 kişilik gruplarla gerçekleşen kurs, hafta içi 11.00 ile 20.00 saatleri arasında BESYA binası 2. katta hizmet veriyor.
 
 
İZMİR(Ege Ajans/ M. Yağmur İçelli - Ramazan Terkos)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv