Plazma Tedavisiyle Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Hekimlerinden Op. Dr. Lale Geribeyoğlu, hem cilt lekeleri hem de kırışıklık ve sarkmaların tedavisi için kullanılan Plazma tedavisiyle ameliyatsız olarak göz kapağı estetiği uygulamaları yapılabildiğini söyledi.

  • 0
  • 2.592
Plazma Tedavisiyle Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Hekimlerinden Op. Dr. Lale Geribeyoğlu, hem cilt lekeleri hem de kırışıklık ve sarkmaların tedavisi için kullanılan Plazma tedavisiyle ameliyatsız olarak göz kapağı estetiği uygulamaları yapılabildiğini söyledi.

Plazma tedavisinin ciltteki bazı leke ve lezyonların tedavisinde kullanıldığını ayrıca bu cihazla göz çevresi estetiği ve göz kapaklarında görülen sarkmaların düzeltildiğini de dile getiren Op. Dr. Geribeyoğlu, uygulamanın hızlı iyileşme sağladığını ve başarılı sonuçlar verdiğini ifade etti.

SIKILAŞMA SAĞLIYOR
Op. Dr. Lale Geribeyoğlu, “Plazma tedavisinde bir çeşit elektrik enerjisiyle cilde zarar vermeden dokuyu buharlaştırıyor ve sıkılaştırma sağlıyoruz. Et benleri, ksantelezmalar gibi çeşitli cilt lezyonlarının tedavisinde de kullanılıyor. Ameliyatsız olarak sarkmaların düzeltilmesi, kırışıklık ve kaz ayakların düzeltilmesinde iyileşme sağlamak mümkün. Sarkık göz kapaklarında görüş alanında da fayda sağlayabiliyor. Bu tedaviyi cerrahiye uygun olmayan veya ameliyatı tercih etmeyen hastaların yanısıra genç hastalarda da uygulayabiliyoruz. Hastaya uygulanan lokal anestezi ardından uygulama gerçekleştiriliyor ve evine dönebiliyor. Küçük bölgelerde ise uyuşturucu kremler uygulanıyor, hasta aynı gün işine dönebiliyor. Uygulama bölgesinde 2-3 gün hafif düzeyde ödem oluşabilir fakat günlük hayatı engelleyecek düzeyde değil. Cerrahiden farklı olarak hızlı ve yatış olmadan tedavi imkanı sunuyor. İyileşme de daha hızlı oluyor. İki göz için işlem toplam 15-20 dakika kadar sürüyor. Herhangi bir yan etkisi bulunmuyor. Bu operasyon için hastalar mutlaka uzman hekim tarafından işlem öncesinde değerlendirmeye alınıyor. Eğer uygun bulunursa uygulama yapılıyor. Hem kadınlar hem de erkekler yaptırabiliyor. Daha orta yaş grubunda daha çok tercih ediliyor” diye konuştu.

GÖZ ALTI TORBALARINDA ETKİLİ
Ameliyatsız göz estetiğinde kullanılan bir diğer yöntemin de radyofrekans tedavisi olduğu bilgisini veren Op. Dr. Lale Geribeyoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “ Radyofrekans ile hem ciltte hem de cilt altı dokusunda sıkılaşma sağlanıyor. Özellikle göz altı torbalarında başarılı sonuçlar veriyor. Operasyon, ağrısız bir şekilde ufak bir lokal anesteziyle yapılıyor ve uygulama sonrası hasta günlük yaşamına dönebiliyor’

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv