Plevneli İzmirli sanatçılarla buluştu

  • 0
  • 2.747
Yazı Boyutu:

Türk Resim Sanatı’nın önemli ustalarından Mustafa Pilevneli 30yıl aradan sonra İzmir’de Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde sanatseverler ilebuluştu.. 

İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, Sergi açılışına YaşarHolding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding A.Ş. BoyaGrubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, Cuma Ocaklı, GörenBulut, Umur Türker, Hasan Rastgeldi, Fahri Sümer, Zeki Serbest ve daha pekçok İzmirlisanatçı ve sanatsever katıldı.

Tuval üzerine resmin yanısıra cam, mozaik, vitray, seramik,ahşap ve beton gibi malzemeleri plastik sanatlarda büyük ustalıkla kullanansanatçının son dönem çalışmalardan oluşan 13’ü suluboya, 30’u pentür toplam 43eseri İzmirli sanatseverlerin beğenisini kazandı.   

Onu yurtdışında olmak üzere toplam elli yedi kişisel sergiaçan, yapıtları günümüzde yurt içinde ve yurt dışında sanatseverlerinevlerinden müzelere ve muhtelif kuruluşlara kadar pek çok mekânı süsleyensanatçı,çalışmaları ile yedi ödül kazandı. Bunların arasında 1965 AtatürkKültür Merkezi Birincilik Ödülü, Cumhuriyetin 50. Yılı Kültür Bakanlığı ResimÖdülü ve 19.DYO Resim Yarışması Ödülü de sayılabilir. 

Elli yılı aşkın sanat hayatında Marmara Üniversitesi GüzelSanatlar Fakültesi ve ardından Işık Üniversitesi’nde birikimini ve sanatheyecanını genç öğrencilere aktaran derslerini sürdürmeye devam eden MustafaPilevneli’nin eserleri 21 Aralık 2013 tarihine kadar Selçuk Yaşar SanatGalerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 
Şükrü Ünlütürk, İdil- Ahmet Yiğitbaşı
Mehmet – Figen Baz
Mualla Gönen, Nesli Atıl
Hüseyin-Aysun İçten
Sema Kemahlı
Fatih-Gözde Emekli

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv