Profesyonellere taş çıkardı

  • 0
  • 2.619
Profesyonellere taş çıkardı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Girişimcilik alanında hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği LİYAKAT, gelenek haline getirdiği tiyatro oyunlarına bir yenisini daha ekledi. Geçen yıl sahnelediği "Sığınamayanlar" oyunuyla Ege Çağdaş Eğitim Vakfı'na destek veren LİYAKAT üyeleri Liz Sarda, Şela Habif, Yeşim Gencer ve Özlem Gümrükçü bu yıl "Kadınlar, Filler ve Saireler" adlı traji komik bir oyunla sahneye çıktı. Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilenen oyun büyük ilgi gördü. Yunus Emre Gümüş'ün kaleme aldığı Sibel Erdenk'in yönettiği oyunda rol alan LİYAKAT üyeleri performanslarıyla ayakta alkışlandı.

Oyun öncesi konuklara hitap eden LİYAKAT Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi, LİYAKAT'ın toplumsal konulardaki duyarlılığın yüksek olduğunu belirterek sosyal projelere de  destek verdiklerini söyledi. Eskinazi, "Bu yıl ise oyunumuzun gelirini KİTVAK'ın Dokuz Eylül Hastanesi'ne yapacakları konukevine bağışladık. Şanslı bir derneğiz çünkü her üyemiz kendi becerileri ışığında derneğe katkı koyuyor. Dört arkadaşımız da oyunculuklarıyla böyle bir tiyatro yaparak önemli katkı verdi" dedi.

Eskinazi oyunu yine sosyal projelere destek olmak üzere bir kaç kez daha sergilemeyi hedeflediklerini belirtti.   Bu desteğe gönül veren LİYAKAT üyelerini de kutlayan Eskinazi, "Sanat belki de girişimciliğin en zorlu alanlarından biri. Çünkü sanatın kazancıyla kendi hayatınızı değil dünyayı değiştirme imkanına kavuşursunuz. Sanatın olmadığı bir toplumda refahtan, huzurdan, mutluluktan bahsedilemez. Bu yüzden LİYAKAT olarak sanata olan desteğimiz kesintisiz sürecek" diye konuştu.

KİTVAK'ın 2011 yılında hasta ve hasta yakınları için konukevi projesini uygulamaya aldığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul ise hayırseverlere seslenerek, "Proje kapsamında hastanın yanında refakatçı kalamayan, ekonomik yetersizlikleri yüzünden günü ve geceyi, sıcakta soğukta, yağmurda, çamurda hastane bahçesinde vakit geçirmek zorunda kalan hasta ve hasta yakınlarını bu çileli durumlardan kurtarmak amaçlandı. Gelin siz de destek verin böylece. Değerli bağışçılarımız da elimizi tutun ve bizimle olun" dedi.
Gülçin Güloğlu
Berkay Eskinazi
Pınar Atınç, Deniz Abalıoğlu,Yasemin Özgür
Canan Bayram, Mois, İnes Eskinazi

Ferah Sancak
Engin Deniz Eriş, Saffet Gözlükaya
Esra Saygı,Sema Şahin
Öznur-Ömer Pelit
Beste Alimert
Hasan-Nazmiye Küçükkurt
Hatice Akdaş,Ferah Koçak
Karya, Banu filiz
Dilek Bostancı
Dilek Olcay
Ebru Salgar
Nigar Dinleten, Aysel Öztezel
Nihan Karakaş,Gamze Tort
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv