‘Psikolojik merkez’ İzmir’in hizmetinde

Psikolojik desteğe ihtiyaç duyan kişilere en uygun şartlarda hizmet verilmesi amacıyla İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) bünyesinde faaliyete geçen Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (PUAM) resmi açılışı yapıldı.

  • 0
  • 1.800
‘Psikolojik merkez’ İzmir’in hizmetinde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Psikolojik desteğe ihtiyaç duyan kişilere en uygun şartlarda hizmet verilmesi amacıyla İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) bünyesinde faaliyete geçen Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (PUAM) resmi açılışı yapıldı. Salgın sürecinde randevu kısıtlaması getirilmesine rağmen 10 ayda 222 kişinin yararlandığı merkezin önemine dikkat çeken İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, “Üniversite olarak, İzmir’in ihtiyacını karşılayan, vatandaşa dokunan projeler üretmeyi sürdüreceğiz” dedi.
 
İEÜ kampüsünün yanında bulunan Adalet ve Demokrasi Parkı’nda hizmet veren Psikoloji ve Uygulama Merkezi’nin açılışına; Başkan Özgener ve uzman psikolog olan eşi Ayşe Özgener, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, mütevelli heyet üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Açılışın ardından merkezde incelemelerde bulunan heyet, yapılan çalışmalara ilişkin PUAM Müdürü Dr. Yasemin Meral Öğütçü’den bilgi aldı.
 
SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
Törende konuşan Başkan Mahmut Özgener, merkezin kurulması için verdiği destekten dolayı Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’ya teşekkür etti. PUAM’ın, üniversite-şehir bütünleşmesine örnek bir proje olduğunu dile getiren Başkan Özgener, “Psikoloji öğrencilerinin en büyük sıkıntısı, mezun olduktan sonra yeterli uygulama yapamamış ve danışan görmemiş olmaları. Merkezimizde, yüksek lisans öğrencilerimiz uygulama yapma şansına sahip. Ayrıca bu merkez, bir sosyal sorumluluk projesi niteliğinde. Çünkü başvuranlara düşük ücretli danışmanlık hizmeti veriyoruz. İzmirlilerin gösterdiği ilgi, merkezimizin önemli bir ihtiyacı karşıladığını da gözler önüne serdi” dedi.
 
İZMİR’E SORUMLULUKLARIMIZ VAR
İzmir’in tamamını kampüs olarak gördüklerini ve şehrin menfaatlerini ön planda tutan projeler hazırladıklarını söyleyen Başkan Özgener, “Üniversite, sadece yol gösteren değil; aynı zamanda yol açan, proje üreten, bulunduğu şehre katkı sağlayan, dinamik ve daima yeniliğe açık bir anlayışta olmalı. Üniversitemizin misyonu ve ‘İzmir’in tamamı bizim kampüsümüzdür’ diyerek uygulamaya başladığımız Kampüsİzmir konseptinin temeli de budur. Şehrin her noktasında iz bırakan, kurumlarla iş birliği geliştiren bir üniversite olmak, İzmir’e karşı sorumluluğumuzdur. Danışanlar için bağımsız ve özgür bir ortam yaratma fikrinden yola çıkarak merkezimizin kampüs dışında konumlanmasını istedik. Merkezimiz, yetkin ve alanında uzman klinik psikologlar yetiştirmemize büyük katkı sağlayacak. İzmir’in ihtiyacını karşılayan, vatandaşa dokunan projeler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 
ARAŞTIRMA MERKEZİ NİTELİĞİNDE
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, PUAM’ın klinik psikoloji alanındaki bilimsel çalışmalara yön veren bir araştırma merkezi niteliğinde olduğunu söyledi. Prof. Dr. Aşkar, “Merkezimiz, çok kapsamlı bir çalışma alanına sahip. PUAM’da farklı psikoloji tanı örneklerini içeren akademik araştırmalar yapıyoruz. Psikolojik destek gereksinimi olan bireylere hizmet vermekle kalmıyor, merkez bünyesinde çeşitli konularda webinarlar ve seminerler de düzenliyoruz. İzmir Ticaret Odası ile iş birliği yaparak İzmir depreminden etkilenen kişiler için düzenlediğimiz psikolojik destek seminerleri, bunun en güzel örneklerinden biri. PUAM’ın kuruluşunda hedeflediğimiz noktaya ulaştığımızı söyleyebilirim. Klinik psikoloji öğrencilerine kaliteli uygulamalı eğitim ve araştırma olanakları sunan, mezunlara sürekli eğitim hizmeti veren ve topluma da destek olan böyle bir merkezi hayata geçirdiğimiz için gururluyuz” dedi.
 
52 AKTİF DANIŞAN
PUAM Müdürü Dr. Yasemin Meral Öğütçü ise, “Merkezimizde hem etik ilkelere bağlı uzmanlar yetiştiriyor hem de nitelikli ruh sağlığı hizmeti veriyoruz. Merkezimizin, ülkemizde eğitim ve uygulama alanında önemli bir görev üstleneceğine, böylece toplum için değer yaratan bir kurum olacağına inanıyoruz. Bu amaçla 2020-2021 akademik yılında 15 tane tezli yüksek lisans öğrencimizi ‘klinik psikolog’ ünvanı ile mezun ettik. Halkımızın merkezimize ilgisi de dikkat çekici. Destek talep edilen başlıca konular; kaygı bozuklukları, depresyon hali ve pandeminin de etkisiyle ilişkilerde yaşanan sorunlar. Merkezimizden bugüne kadar 222 kişi destek aldı. Şu an aktif olarak 52 kişi de destek almaya devam ediyor. Toplamda 1160 saat seans verildi” diye konuştu.
 
TELEFONLA RANDEVU ALINABİLİR
Yüz yüze görüşmelerin yanı sıra çevrim içi seansların da yapıldığı PUAM, yaklaşık 300 metrekarelik alanda hizmet veriyor. PUAM’da, yüksek lisans eğitimi gören 15 psikoloğun yanı sıra kadrolu klinik psikolog da yer alıyor. 3 görüşme odası, seminer salonu ve özel bekleme alanlarının bulunduğu merkezde; talep edilmesi durumunda İEÜ’deki akademisyenler de danışanlarına hizmet veriyor. 0232 488 82 17 numaralı telefon aranarak merkezden randevu alınabiliyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv