Ramazan dayanışması

  • 0
  • 1.975
Yazı Boyutu:

Sosyal yatırımlara 10 milyon lira ayıran Bornova Belediyesi, Ramazan ayı boyunca da ihtiyaç sahibi yurttaşlar için imkanlarını seferber edecek. Bornova’nın 5 ayrı noktasında iftar çadırları kurulacak, 30 bin kişiye sıcak yemek verilecek. 3500 ihtiyaç sahibine de erzak dağıtılacak. İlçedeki kutsal mekanları düzenli olarak baştan aşağı temizleyen Bornova Belediyesi, vatandaşların ibadetlerini huzur içinde yapması ve sosyal dayanışmasının sağlanmasına aracılık edecek
 
Sosyal yatırımlarda öncü olan Bornova Belediyesi 20 Temmuz’da başlayacak Ramazan ayı öncesinde de tüm hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl sosyal yatırımlar için 10 milyon liralık bütçe ayıran Bornova Belediyesi, bu kaynakla ihtiyacı olan yaşlı, kadın, öğrenci ve bebek olmak üzere çok çeşitli kesimlere yardım hizmeti sunuyor.
 
Yıl boyunca sosyal yardımları sürdüren Bornova Belediyesi bu Ramazan’da da ihtiyaç sahibi yurttaşlar için tüm olanaklarını kullanacak. Bornova merkez, Tarlabaşı, Çamdibi, Altındağ ve dönüşümlü olarak Mevlana ile Doğanlar’da 5 iftar çadırı kurulacak. Her gün bin kişiye iftar yemeği verilecek. Bir ayda dağıtılan yemek sayısı 30 bini bulacak. Ayrıca Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi Bornovalılara, içinde onlarca çeşit gıdanın bulunduğu 3 bin 500 erzak paketi dağıtılacak.
 
Bu yıl kurulan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde bu yardımlar artarak devam ediyor. Bornova Belediyesi yardımlarını Naldöken Kültür Merkezi’ndeki Giysi ve Eşya Bankası’nın yanısıra yıl boyunca sürdürdüğü erzak yardımıyla gerçekleştiriyor. Bu sene Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün yönetmeliğinde yapılan bir değişiklikle vatandaşlara maddi yardım yapılmasının da önü açıldı. Bornova Belediyesi ayrıca evde yaşlı, gebe ve lohusa bakım hizmetlerini de aralıksız olarak sürdürüyor. BELGEM Derhanesi’nde lise ve üniversite hazırlık kurslarına katılanların sayısı 3 bin 200’ü buldu. Bornova Belediyesi ayrıca ilçedeki 96 cami, iki kilise ve iki cemevinin temizliğini gerçekleştiriyor.
 
Sosyal belediyecilik anlayışını kendilerine rehber edindiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bu doğrultuda 50 milyon liralık yatırım bütçemizin 10 milyon lirasını sosyal işlere ayırdık. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzü de kurarak Bornovalıları en iyi hizmeti vermek için gerekenleri yapıyoruz. İhtiyacı olanlara giysi, erzak paketi, ev eşyası veriyoruz. Evde Gebe ve Lohusa Bakım Hizmetleri’yle, Evde Yaşlı Bakım Hizmetleri’ni aralıksız olarak sürdürüyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımızla bu Ramazan’da da iftar çadırlarını kurmak için gereken bütün hazırlıklarımızı yaptık. Ayrıca binlerce ihtiyaç sahibi yurttaşımıza da erzak paketleri dağıtacağız” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv