Rasyonel olmalıyız

  • 0
  • 959
Yazı Boyutu:

 Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde 1.Uluslararası İletişim Öğrencileri Sempozyumu’nun açılış oturumunda konuşan Amerika Texas-Pan Üniversitesi Pazarlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Fırat “Modernleşme ve Sonrasında Kültür ve İletişim” hakkında bilgi vererek iletişimin öğelerindeki değişimle varolan ve yaratılan karşılaştırması yaptı. Prof.Dr.Fırat ,”maneviyat,maddiyata dönüştü” dedi.
Tabiatın ve kültürün birinin yaratılmış diğerinin yaratılan bir miras olduğu ayrımını yapan Prof. Dr. Fırat, “Eskiden maneviyat üzerine kurulu bir düzen varken artık maddiyat üzerine bir düzen var. Bu düzen rasyonel olmamızı gerektiriyor. Modernizmin yeni prensiplerini kurmak kolay bir şey değil. İnsanlar kendi geleceklerini kainatın prensiplerini anlayarak kurabilecekler” sözleriyle eski düzenin ardından yeni düzen için neler yapılabileceğini anlattı.
Sunumun ardından İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden, katkılarından dolayı Prof. Dr. Fuat Fırat’a teşekkür plaketi takdim etti.İZMİR(Ege Ajans/ Çisem Erkaya)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv