Reha Midilli Öğrenci Yurdu açıldı

  • 0
  • 1.095
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu öğrencilerinin barınması için hizmete sokulan Reha Midilli Öğrenci Yurdu’nun açılışı, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Yaklaşık 40 öğrencinin yararlanacağı öğrenci yurdu, Foça Belediyesi ve  Reha Midilli Vakfı işbirliğiyle hayata geçirildi.  
 
Foça’daki açılışa Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan,  Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Reha Midilli Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi, DEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Köse, Prof. Dr. Recep Yaperel, Genel Sekreter Prof. Dr. Can Karaca, Reha Midilli Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Avşar Kurgun ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Açılışta konuşan Prof. Dr. Mehmet Füzün, hayırsever Reha Midilli’nin hatırası önünde saygıyla eğildiğini belirterek, “DEܒnin eğitim vermek ve bilgi üretmenin dışında topluma önder olma ve hizmet verme misyonu vardır. Bu bilinçle çalışmalarımıza yön veriyoruz. Hizmete giren yurdumuz; Eski Belediye Binasının restore edilmesiyle elde edildi. Öğrenci yurdumuz, öğrencilerimiz sıcak bir yuva ortamı sağlıyor. Bu gençlerimiz, Bağarası Halkına emanettir, onlara iyi bakın” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, eğitimin uzun yıllara dayanan bir yatırım olduğunu belirterek, “Ünlü bir düşünür, bir yıl sonrayı düşünüyorsanız tohum, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız  ağaç ekin, 100 yıl sonrayı düşünüyorsanız eğitim verin diyerek, eğitim yatırımlarının önemine vurgu yapmaktadır. İzmir’in eğitiminde, önemli bir yere sahip olan DEܒnin eğitim alanındaki yatırımlarını ilgiyle takip ediyor ve kutluyorum” dedi. Vakıf Başkanı Ali Haydar Çelebi ise hem gururlu hem de hüzünlü bir gün yaşadıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Füzün, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Reha Midilli Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi’yi plaket takdim etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv