RENKLİ KALEMLER GAZETESİ OKUYUCUSUYLA BULUŞTU

  • 0
  • 1.419
RENKLİ KALEMLER GAZETESİ OKUYUCUSUYLA BULUŞTU
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)işbirliği ile TEGV etkinlik noktalarında 8 yıldır sürdürülen “OkuyorumOynuyorum” programı kapsamında hayata geçirilen Renkli Kalemler Projesi’nin 2’ncidönem çalışmaları, “Renkli Kalemler” gazetesinin okuyucuyla buluşmasıylatamamlandı.

Medyanın usta isimleri Ferruh Altun, Gila Benmayor ve HakanGüldağ ve çocuklara koçluğunda yürütülen projenin İzmir ayağında 12 hafta süreneğitim ve hazırlık sürecinin ardından, manşet haberinden fotoğrafına kadarçocukların imzasını taşıyan Renkli Kalemler gazetesi, okuyucuyla buluştu ve tamnot aldı.

“KİREÇ YİYORUZ” HABERİ MANŞET OLDU
Renkli Kalemler gazetesinin İzmir baskısında çocuklar peynir üretiminin hangikoşullarda olması ile ilgili haber çalışmasını manşete taşındı. Manşetinharicinde “İzmirlinin Sevdası:Boyoz”, “Sergi Bahane Oyuncaklar Şahane!”,“İzmir’in Gözbebeği Saat Kulesi”, KSK 102 Yaşında”  gibi başlıklar da gazetede yer aldı.

TEGV İzmir Çiğli Eğitim Parkı’nda 21 Ocak Çarşamba günü ustakalemlerle son kez bir araya gelen çocuklar geçirdikleri 12 haftalık eğitimsüresindeki deneyimlerini koçları ile paylaşma imkânı buldu. Hazırlıklarsonrası çıkardıkları gazeteleri okuyucuyla buluşturmanın heyecanını yaşayan gençgazeteciler, başarılarını şenlik ile de kutlayarak keyifli saatler yaşadılar.

İFADENİN YAZILI ŞEKLİ
Çocukları yalnız bırakmayan Yapı Kredi Kurumsal Sosyal Sorumluluk ProjeleriYöneticisi Nurcan Erhan,  “RenkliKalemler”in 2006’dan beri sürdürülen “Okuyorum Oynuyorum”  eğitim programının yan etkinliği olduğunusöyledi.  “Okuyorum Oynuyorum” unamacının okuma alışkanlığı kazandırırken, okuduklarını anlamaları ve ifadeedebilmeleri, “Renkli Kalemler”in se ifade şeklinin yazılı şekli olduğunubelirterek, “İlk etabı Van, Samsun ve İstanbul’da yaptık. Ankara  ardından İzmir’deyiz.  Çocuklarımızın inanılmaz keyif aldığını, ilketapta mesafeli duran çocukların bile sıcak yaklaşımlarına tanık olduk.  Emeğin semeresini görmekten proje yöneticisiolarak ben de çok mutlu oldum” dedi. 

 Erhan, çocuklarabirçok beceri kazandırmanın yanı sıra geleceğin gazetecilerinin yetişmesine dekatkı sağlayacak projenin,  önümüzdekiöğretim dönemlerinde Türkiye’nin farklı illerinde bulunan TEGV EğitimParkları’nda devam edeceğini anlattı.

Ustagazeteci Hakan Güldağ ise Gençlerle birlikte olmanın, birlikte üretmenin çokkeyifli ve güzel olduğunu anlattı ve “Büyüklerin gençleri beyaz kağıt gibigörme alışkanlığını değiştirmeye, çocuklarımızı serbest bırakır, serpilmesineizin verirsek çok farklı şeyler yapacağını isbat etmeye çalıştık ve örneği;‘Renkli Kalemler’ elimizde” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv