Resim sergisinde renkler konuştu

  • 0
  • 745
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi 5. Uluslararası EgeArt SanatGünleri kapsamında “Tanzimattan Günümüze Seçilmiş Eserler, Kültür ve TurizmBakanlığı İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi Koleksiyonu’ndan Bir Seçki,Ege’de Sanat Yaşamı Karma Sergisi” İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi’ndesanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Her3 serginin açılışını da Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmazyaptı. Prof. Dr. Yılmaz; “Sergi çok güzel eserler barındırıyor. En önemlisigenç sanatçıların ve İzmirli sanatçıların yer almış olması. Tanzimat’ dangünümüze Türk resmindeki gelişmeyi gösteriyor. Ayrıca içinde hem somut hem desoyut değerler barındırıyor. Bu anlamda bizim söylemeye çalıştığımız sanatınher dalına gönderme yapıyor. Ben çok mutluyum, emeği geçen herkese çok teşekkürederim” dedi. 

Sergininkurucusu Necla Coşkun; “8 yıldır resimle uğraşıyorum. Bu benim 2. Sergim. Katılımçok güzel ve çok yoğun. Olumlu, güzel tepkiler alıyorum. Resim ve renklerdenşunları öğrendim. Duyguları ifade etmek için renkler çok daha güzel diyekonuştu.

Sergide emeği geçen Ege Üniversitesi İletişimFakültesi Fotoğrafçılık ve Grafik Ana Bilimdalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr.Ahmet İmançer; “Ege Üniversitesi Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birtanesi. EgeArt başladığından beri iyi bir aşama kaydedildi ve bugün 5.’sidüzenleniyor. Her geçen yıl çok daha iyi bir duruma dönüştü. İzmir ve EgeBölgesi’nde buraya büyük bir katılım oluyor. Buraya gelenler hem sanatçıyla hemsanatçının eseriyle tanışma fırsatı buldular. Bu kalabalığı görünce çok mutluoldum, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz  sergide emeği geçen tüm sanatçılara “TeşekkürBelgesi” verdi.
İZMİR(Ege Ajans/Yaprak Han – UfukKendirci)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

W. A. Mozart’ın Requiem’i Modern Dans Yorumuyla Dünya Prömiyerini İzmir’de

Marmaris Festivali 2 mayıs'da başlıyor

Aynı sahneyi paylaştılar

EGİAD Kitap Kulübü’nde Cumhuriyet ve Atatürk Rüzgârı

İlber Ortaylı anısına duygusal buluşma

Halktan Biri'nin prömiyeri 22 Nisan’da

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg