Ressam Nihat Kahraman’ın 69.Sergisi Açılıyor

Resimlerini, varla yok arası bir mekan algılaması içindeki varlıkların yeni ve çok boyutlu bir yaşam-ilişki arayışlarının eşzamansal ve görsel saptanmaları olarak değerlendiren ressam Nihat Kahraman, yeni yılın ilk sergisini Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde açıyor.

  • 0
  • 433
Ressam Nihat Kahraman’ın 69.Sergisi Açılıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Resimlerini, varla yok arası bir mekan algılaması içindeki varlıkların yeni ve çok boyutlu bir yaşam-ilişki arayışlarının eşzamansal ve görsel saptanmaları olarak değerlendiren ressam Nihat Kahraman, yeni yılın ilk sergisini Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde açıyor. Yeni ile eskiyi bir arada tutarak yağlı boya kullanan Nihat Kahraman eserlerinde insani değerleri, insanın doğa ve evrensellik arasında kurduğu barış özlemini dile getiriyor.
 
1984 yılında düzenlenen 18. Dyo Sanat Ödülleri’nde “Sıcak Deniz, Soğuk Deniz” isimli eseriyle başarı ödülüne layık görülen Nihat Kahraman’ın 69.sergisi olan “Rengin Boyutları” isimli sergisi, Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde 4 Ocak 2018 Perşembe akşamı saat 18.00’de açılacak. Sergi, 3 Şubat 2018 tarihinde kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
 
Ressam Nihat Kahraman, 5 Ocak 2018 Cuma günü 14.30’da Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde yapacağı söyleşi ile de sanatseverlerle buluşacak.
 
Nihat Kahraman kimdir? 
1951 Denizli doğumlu sanatçı, 1972 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nden mezun oldu. 1972-1976 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla Fransa’ya gönderildi. Paris’te École Nationale Supérieure des Beaux-Arts (ENSBA)’da artistik düzeyde sanat eğitimi, duvar resmi, fresk ve mozaik ihtisası yaptı. 1978-1981 yılları arasında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Yüksek Öğretmen Okulu Resim Bölümü’nde öğretim üyesi, 1992-2014 yılları arasında Ankara Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Ana Sanat Dalı, Duvar Resmi Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak ders verdi. 1985-2016 yılları arasında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü  Ankara  Opera ve Balesi’nde dekoratör ve başdekoratör olarak çalıştı, yüzden fazla opera ,operet ,bale ve konserin dekor ve sahne düzenlemesini yaptı. Yurt içi ve yurt dışında resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı, yüz elliden fazla karma sergiye katılmış, 68 kez kişisel sergi açmış, 21 yarışmada ödül kazanmış, 50 yıldır düzenlenen Dyo Sanat Ödülleri’nde 4 eseri mansiyona layık görülmüştür.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv