‘Robot’ zirvesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), tıpkı insanlar gibi karar verme ve buna göre davranma özelliğine sahip otonom robotların konu edildiği bir zirve düzenleyecek.

  • 0
  • 3.898
‘Robot’ zirvesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), tıpkı insanlar gibi karar verme ve buna göre davranma özelliğine sahip otonom robotların konu edildiği bir zirve düzenleyecek. 25-26 Aralık tarihleri arasında, İEÜ Konferans Salonu’nda yapılacak ‘Otonom Robotlar Zirvesi’; HAVELSAN’dan iki önemli isim ve 7 üniversiteden alanında uzman 9 akademisyeni bir araya getirecek. Panel ve açık oturumların yapılacağı zirve kapsamında, bir de otonom robotlarla ilgili projelerin değerlendirileceği yarışma düzenlenecek.

23 ARALIK’A KADAR SÜRECEK
Türkiye genelinden katılıma açık olan yarışmada ilk 3’e giren projelere, robotlarla ilgili malzeme tedariği ve rehberlik desteği sağlanacak. Yarışma ve zirveye katılım için başvurular, 23 Aralık’a kadar devam edecek. Başvurular, gokhanoncul20@gmail.com ve berra.beser@icloud.com adresine mail atılarak ya da İEÜ’nün sosyal medya hesaplarında da zirveye ilişkin paylaşılan QR Kod üzerinden yapılabilecek.

5 YIL İÇİNDE ROBOTLARI DAHA ÇOK GÖRECEĞİZ 
Otonom robotlar üzerine çalışmalar gerçekleştiren, Advoard Robotics isimli şirketin de kurucusu olan İEÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi , zirveye katılım için müracaat sayısının 150’ye ulaştığını söyledi. Dr. Ekim, “Otonom robotlar, çağımızın bir gerçeği. Gelişen teknoloji ile birlikte günlük yaşamdan sanayiye kadar birçok alanda kullanılıyor. 5 yıl içerisinde, insan gücüne olan ihtiyacı da ciddi şekilde azaltan otonom robotları çok daha fazla göreceğiz. Biz de üniversitemizin ev sahipliğinde, gençlerin oldukça ilgisini çeken böylesine önemli bir konuda zirve düzenlemek istedik. Ankara, İstanbul ve Bursa gibi farklı şehirlerden alanında uzman akademisyenleri zirvede konuk edeceğiz” dedi.

TÜRKİYE GENELİNDEN KATILIM
Dr. Ekim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zirvede, otonom robotların geleceğini, kullanım alanlarını ve dünya genelinde bu alanda hangi çalışmaların yapıldığını ele alacağız. Otonom robotlar üzerine çalışan çok sayıda genci, bu işin uzmanlarıyla buluşturacağız. Zirvenin ikinci gününde bir yarışmamız da olacak. Türkiye genelinden projeleriyle bize başvuran kişi ya da gruplar arasından ilk 3’e girenleri seçeceğiz. Ödül olarak da robotlara ilişkin malzeme desteği ve rehberlik hizmeti sunacağız. Yarışmaya başvurularımız sürüyor. 23 Aralık’a kadar başvuruları bekleyeceğiz. Yarışma; 119E376 nolu TÜBİTAK projesi ve öğrencilerimle birlikte kurduğum Advoard Robotics tarafından desteklenen zirveye ayrı bir heyecan katacak.”  

ZİRVENİN KONUKLARI
Çağlar Akman (HAVELSAN), Melih Pekkaptan (HAVELSAN), Prof. Dr. Billur Barshan (Bilkent Üniversitesi), Doç. Dr. Aydın Yeşildirek (Yıldız Teknik Üniversitesi), Dr. Selma Kayaarma (Bursa Teknik Üniversitesi), Prof. Dr. Serhan Özdemir (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü), Doç. Dr. Erol Şahin (Orta Doğu Teknik Üniversitesi), Doç. Dr. Ahmet Özkurt (Dokuz Eylül Üniversitesi), Dr. Pınar Oğuz Ekim (İzmir Ekonomi Üniversitesi), Prof. Dr. Şeniz Ertuğrul (İzmir Ekonomi Üniversitesi) ve Dr. Lütfi Mutlu (İzmir Ekonomi Üniversitesi)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Yapay zeka iş insanlarını eşleştirdi

Mikroplastik sorununa çözüm

Göz bebeği dronlar görücüye çıktı

Daha hızlı daha güvenli

Arşiv