Robotik Kemoterapi ve yenilenen kliniklerle hastalar emin ellerde...

 Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kapsamlı yenileme ve modernizasyon çalışmaları tamamlandı. Hastane Yönetimi tarafından yapılan çalışmalar ve hayırseverlerin destekleri sayesinde yenilenen alanlar ve birimler halkın kullanımına açıldı.

  • 0
  • 1.000
Robotik Kemoterapi ve yenilenen kliniklerle hastalar emin ellerde...
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kapsamlı yenileme ve modernizasyon çalışmaları tamamlandı. Hastane Yönetimi tarafından yapılan çalışmalar ve hayırseverlerin destekleri sayesinde yenilenen alanlar ve birimler halkın kullanımına açıldı.
 
Düzenlenen açılış törenine Ak Parti İzmir Milletvekili Av. Kerem Ali Sürekli, Ak Parti İzmir Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, çok sayıda Hastane Yöneticisi, kurum çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
 
Robot İle El Değmeden Kemoterapi... 
Açılış konuşmasını yapan SBÜ. Dr. Suat Seren Göğüs HCEAH Yöneticisi Uzm. Dr. Enver Yalnız 2017 yılı için belirlenen yenilenme çalışmalarını birimlerin eski ve yeni hallerini slayt gösterisi eşliğinde tanıttı. Robotik Kemoterapi sisteminin sağladığı konforu dile getiren Yalnız “Tepecik EAH ile ortaklaşa kullandığımız Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Ünitesi Ege Bölgesi'nde Kamu Hastanesi olarak ilk defa hastanemizde hizmet vermektedir. Daha önce sağlık personelleri ilaçları elle manuel olarak hazırlıyorlardı. Kanser ilaçları toksik (zararlı) olduğu için deri yoluyla (iğne batması) ya da soluma yoluyla temas riski oluyordu ve bu durum çalışan sağlığını tehdit ediyordu. Yeni ünitemizle bu riski engellemiş olduk. Yeni robotik sistemle birlikte ilaçlar kişiye özel tam ve en uygun dozda el değmeden hazırlanarak hastaya veriliyor. Aynı zamanda ilaçlardan tasarruf edilerek ekonomik kazanım da elde etmiş olduk. En önemlisi de çağın gerektirdiği teknolojik standartları yakaladık. Sistemin toplam harcama tutarı 9.300.000 TL’ dir. Bu yeni sistem ile hizmet alacak ayakta ve yatan hasta sayısı toplam 2100, yıllık seans uygulama sayısı ise 10.000 olması beklenmektedir.”
 
Yenilenmiş Yoğun Bakım Ünitesiyle Teknolojik Standartlarda Hizmet… 
Açılışı yapılan birimlerden biri olan 3.Seviye Yoğun Bakım Ünitesi’nin yapılan çalışmalar sonucunda istenilen standartlara uygun hale getirilerek Yoğun Bakım hizmetlerinin çağın gereklerine, günümüz ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak düzeye kavuştuğunu belirten Yalnız, hastanenin Ege Bölgesinin tek Göğüs Hastanesi olmasının, talebi artırdığını ve amaçlarının bu talebi kaliteli bir hizmetle karşılayabilmek olduğunu ifade ederek konuşmasına devam etti. “Yoğun Bakım Ünitesi’nin yenilenmesi sürecindeki harcamalar 1.200.000 TL tutarındadır. 3.seviye Yoğun Bakım şartlarını yerine getirerek denetimlerde istenilen standartlar oluşturulmuştur. Önceki durumunda 2 olan izolasyon yatağı 5’e yükseltilmiştir. Yenilenmiş ve gerekli standartlara uygun hale getirilmiş olan Yoğun Bakım Ünitemizde her hasta başında bir kamera sistemi var. Toplam 23 yataklı Yoğun Bakım Ünitemizde yılda 1051 hastayı misafir edeceğimizi düşünüyoruz.”
 
Hastalar İçin “ Ev Ortamı Gibi…” Konfor... 
Yenilenen Tüberküloz Kliniği, hasta konfor ve memnuniyeti esas alınarak yapılan çalışmalar ve önemli değişimler sonucunda hizmete açıldı. Uzun süreli olarak yatan tüberküloz hastalarının her türlü ihtiyacı düşünülerek dizayn edilen yeni Tüberküloz Kliniği, hastalara bir ev ortamı sunuyor. Kliniğin tanıtımını yapan Uzm. Dr. Enver Yalnız detaylarla ilgili şu açıklamaları yaptı. “Bu birimde hasta sağlığını geliştirmek ve memnuniyeti artırmak için tüm duvar ve kapıları boyadık. Tuvalet ve lavabo gibi ıslak zeminlerini ve ısıtma sistemindeki peteklerin tamamı yenilenerek tüm hasta odalarına televizyon konuldu. Hastalarımız kliniğimizde çok uzun süre kaldıklarından onların iyi vakit geçirebilmeleri için bir ev ortamı sağlamak adına dinlenme odası ve bir kütüphane oluşturduk.

Bu çalışmaları yaparken katkılarından dolayı başta Sayın Genel Sekreterimize, bu yenilenme çalışmalarında emeği geçen başhekim yardımcılarına, hastane müdürlerimiz ve yardımcılarına, hastanemiz mühendis ve teknik servislerine, aynı zamanda Genel Sekreterlik mimar ve mühendislerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Kuzey Sekreterliği olarak gerçekleştirmek istedikleri hedeflerin meyvelerini yavaş yavaş topladıklarını, Yoğun Bakım ve Acil Servis’ler başta olmak üzere yoğun bir hizmet sürdürdüklerini, hastalara verilen hizmetin hızlı ve kaliteli olmasının dışında özellikle çalışanların da hizmet verilen alanların iyileştirilmesine çalıştıklarını ifade eden İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu “Hedeflerimiz doğrultusunda bazı yerlerde yeni hastaneler planladık bazı yerlerde ise mevcut hastanelerimiz içinde iyileştirmeler yapmaya çalıştık. Yoğun Bakım, geçmişte Şemsettin Kahraman Bey’in katkısı ile bu hastanede çok iyi bir noktaya gelmiştir. Zaman içinde standartlar değiştiğinden bugün bu değişen standartlara uygun bir kliniği açacağız. Kemoterapi çalışanların sağlığı açısından çok dikkatli olmamız gereken bir alan ve bu konuda bu bölgede ilk yatırımı yaptık. El değmeden ve insan sağlığına zarar vermeden kemoterapiyi hastalarımıza uygulayacağız. Bu hizmetleri kazandıran özellikle teknik ekibe, bütün bu yatırımları takip eden yeniliklere imza atan yöneticilerimize ve hastane yönetimine ve bize katkıda bulunan Sayın Milletvekilimiz Kerem Ali Sürekli’ye çok teşekkür ediyorum. 2017 hedeflerimizi birer birer yerine getirdiğimiz için çok mutluyuz.” dedi.
 
Geçmişte babasının Dr. Suat Seren’de 2,5 yıl tedavi gördüğünü ve burada karşılaştığı güler yüzlü ve nitelikli hizmeti hiç unutmadığını, hastanenin kendisinde bıraktığı olumlu izlenimi konuklarla paylaşarak zor şartlar altında hizmet veren sağlık çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ettiğini ifade eden Ak Parti İzmir Milletvekili Av. Kerem Ali Sürekli, “Yatırımlar hız kesmeden devam ediyor ve bu yatırımlarda hayırseverlerimizin de büyük destekleri var. Neredeyse her hafta bir açılış gerçekleştiriyoruz. Hastane hizmetlerini yerinde sık sık ziyaret ederek takip ediyoruz ve karşılaştığımız tablo olması gereken bir sağlık hizmetidir. Sağlık çok önemli bir konu ve halkımız en iyi hizmeti hak ediyor. Göğüs hastanemizin Türkiye’de dirençli tüberküloz konusunda ilk dörtte yer aldığını öğrendim. İnşallah yenilenmiş Tüberküloz Kliniği ile dertlere derman olunacak. Ayrıca Göğüs ve Tepecik hastanelerinin kampüs şeklinde hizmet vermesi proje durumu netleşti ve kamulaştırma çalışmaları bitmek üzeredir. Hizmeti veren de hizmet alacak olan vatandaşın da memnuniyeti bizim için önemlidir. Daha nitelikli ve güler yüzlü hizmet için elimizden geleni yapıyoruz. Yenilenmiş birimlerin halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
 
Tören Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi  Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yenilenen birimlerde kurdele kesimi ve ardından gezilmesiyle sona erdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv