Romanya Başkonsolosu ülkesini tanıttı

  • 0
  • 888
Yazı Boyutu:

Romanya’nın İzmir Başkonsolosu Cosmin Victor Lotreanu Piri Reis İlköğretim okullarını ziyaret ederek çocuklara Romanya’yı tanıttı. Öğrencilere Türk ve Romen halklarının kardeşliklerinden ortak yanlarından bahseden Lotreanu Romen oyunlarını da öğretti.

Piri Reis İlköğretim okullarını ziyareti esnasında öğrencilerin Romanya ile ilgili pek çok bilgiye sahip olduğunu gördüğünü  söyleyen Lotreanu “Bu beni çok mutlu etti. Çocuklara ayrıca Türkiye ve Romanya arasındaki iletişimi, bazı olayları, ekonomik ve kültürel süreçleri anlatmaya çalıştım ve bu konularda da bilgileri olduğunu görmek beni daha da sevindirdi” diye konuştu.

Öğrencilerle Karadeniz üzerine de sohbet eden Lotreanu sözlerini şöyle sürdürdü:  “Türk ve Romen halklarının kardeşliğinden, Karadeniz’den komşu olduğumuzdan konuştuk. Türkiye’nin bazı illerinden vapur seferleri olduğunu söyledim. Ortak yönlerimizi anlattım. Karadeniz’den Marmara’ya kadar Rize, Samsun, Trabzon, Zonguldak, Sinop ve İstanbul’a kadar bazı komşu olan kentleri konuştuk. Çocukların hemen hemen bütün bu konular hakkında bilgisinin olması beni çok mutlu etti. Piri Reis İlköğretim Okullarını bu denli kaliteli eğitim verdikler için kutluyorum.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hekimlik vicdan ve insanlıkla bütünleşmeli

Çeyrek asırlık gurur

Folkart Academy, İkinci Dönem Mezunlarını Verdi

Yaşar Üniversitesi’nde 25’nci yıl gururu

NASA’nın uzay görevlerine ışık tutacak proje

Hayat kurtaran sertifikalı ilk yardım eğitimi

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg