Rota, dünya birincisi

  • 0
  • 1.357
Yazı Boyutu:

İzmir'in önde gelen eğitim kurumlarından ROTA KOLEJİ büyük bir başarıya imza atarak İngiltere kentinde düzenlenen  66. Llangollen İnternational Musical Eisteddfod Halk Oyunları yarışmasında 30 ülkeyi geride bırakarak birinci oldu. 

İngiltere'nin başkenti Londra'da her yıl düzenlenen (03-08 Temmuz 2012) 66. Llangollen İnternational Musical Eisteddfod Halkoyunları yarışmasına Ülkemizi ve okulumuzu temsil eden halk dansları ekiblerimiz, bizlere büyük bir gurur yaşatarak    Dünya Şampiyonluğunu Ülkemize getirdi.
Temmuz ayı başında yola çıkarak festivale katılan Rota Koleji ilköğretim ve lise halkoyunları ekipleri ülkemizi layığıyla temsil ederek Dünya Birinciliğini elde ederken ekip kostüm ve figürleriyle de büyük ilgi çekti.
1947’den bu yana gerçekleşen festival İngiltere Prensi Charles'in himayesinde yarışmaya Türkiye'yi temsilen katılan Rota Koleji yarışmayı bir Avrupa seyahati haline getirerek, 16 gün boyunca Avrupa 8 ülke ve 22 şehir dolaşarak unutulmaz bir deneyim sahibi oldular.
''Rota Koleji Genel Müdürü Kadir Açıkbaşlar yarışma öncesi tüm ekibe içten ve sıcak başarı temennilerinde bulundu. Ülkemizi temsilen oraya giden ekimiz kurumsal anlamda da büyük başarı elde etmiştir. Ocak ayından beri sürekli çalışmalarda yer alan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz çok emek harcadılar.
Bizlere bu mutluluğu yaşatan Halk Oyunları ekibi Öğrencilerimizi , Lise Müdür Yardımcımız Müge Karasu'yu, desteklerini bizlerden esirgemeyen değerli velilerimizi ve Halk oyunları ekibimizi hazırlayan öğretmenimiz Gülay Şengül'ü tebrik eder, üstün başarılarından dolayı kutlarız. '' dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv