Rotary Dünya Başkanı İzmir’e geldi…

  • 0
  • 743
Rotary Dünya Başkanı İzmir’e geldi…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyanın en geniş tabana yayılmış, en kalabalık sivil toplumkuruluşu olan Uluslararası Rotary’nin ilk Çinli Başkanı Gary C.K. Huang,İzmir’e geldi ve Alsancak Dominik Caddesi’nde düzenlenen etkinliklere katıldı.

 

Başkan Huang, İzmir’de Rotary’nin ulaştığı noktadan duyduğumemnuniyeti dile getirdi.

Huang, 109 yıllık Rotary tarihinde ilk Çinli dünya başkanıolmanın gururunu yaşadığını belirterek, "206 ülkede 1,2 milyondan fazlaRotaryenle temsil ediliyoruz. Dünya çapında 34 binden fazla Rotary kulübümüzvar. Türkiye'de de 7 binden fazla Rotaryen olduğunu öğrenmek beni mutluetti"  diye konuştu.

 

Dünya genelindeki Rotary kulüpleri sayesinde ülkelere vebölgelere ulaşabilme şansı yakaladıklarını vurgulayan Huang, şunlarıkaydetti: "Kulüp olarak sağlıktan eğitime, teknolojikgelişmelerden çevreye birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Bizim siyasi yada dini bir yönümüz yok. Herkes bizim için aynı. Toplumumuzun içindeki herkeseyardıma hazır olduğumuzu göstermek için buradayız ve bu amaç doğrultusundaçalışıyoruz.”

 

Dominik Caddesi’ndeki Rotary Günü etkinlikleri çerçevesindedans gösterileri, kukla tiyatrosu gösterileri yapıldı. Konserler ve halkoyunları gösterileri sunuldu. Gün boyu süren etkinlikler İzmirliler tarafındangeniş bir katılım ve ilgiyle izlendi. Sponsor firmalar tarafından bu özel günekatılanlara ikram sunumları yapıldı.

Uluslararası Rotary Başkanı Gary C.K. Huang akşam da 2440.Bölge Rotary Kulüpleri ortak toplantısına katıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv