Rotay Kulüplerinden 100. Yılında İzmir’in Kurtuluşu Sergisi

Karşıyaka’da coşku ile kutlanan 9 Eylül’ün 100. Yılın etkinliklerinin bir diğeri Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı Rotary, Çakabey Rotary, Çiğli Rotary, Foça Rotary, Karşıyaka Rotary ve Mavişehir Rotary kulüpleri ile Karşıyaka Belediyesi  Hamza Rüstem Fotoğraf  Müzesinde çok özel bir panel ve Fotoğraf sergisi ile kutlandı.

  • 0
  • 379
Rotay Kulüplerinden 100. Yılında İzmir’in Kurtuluşu Sergisi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka’da coşku ile kutlanan 9 Eylül’ün 100. Yılın etkinliklerinin bir diğeri Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı Rotary, Çakabey Rotary, Çiğli Rotary, Foça Rotary, Karşıyaka Rotary ve Mavişehir Rotary kulüpleri ile Karşıyaka Belediyesi  Hamza Rüstem Fotoğraf  Müzesinde çok özel bir panel ve Fotoğraf sergisi ile kutlandı. Fotoğraf Sergisinde Mert Rüstem’in arşivinden 100. Yıla özel bir seçki sunuldu.

Sergi dört bölümden oluştu. Türk ordusunun İzmir’e girişi, Büyük Yangın ve Sonrası, İzmir’de yapılan 9 Eylül Kutlamaları ve Basında yer alan 9 Eylül haberleri yer aldı. Sergi 17 Eylül’e kadar izlenebilir.

 Sergi açılışında İzmir Mavişehir Rotary Kulübü Başkanı Dr. Filiz Akyol “Bu yıl 26 Ağustos Büyük Taarruzun başlangıcıyla beraber Anadolu’nun Kurtuluşunun 100. Yılını gün ve gün kutluyoruz. 9 Eylül bu kurtuluşun taçlandığı çok özel bir gündür. Sergi ve panelin oluşmasında destek veren Karşıyaka Belediye Başkanımıza, panelimizde konuşacak akademisyenlere ve serginin oluşmasında koleksiyonunu açan Sayın Mert Rüstem’e ve emeği geçenlere teşekkür ederim” diyerek açılış konuşmasını yaptı.
2440. Bölge Rotary Federasyon Başkanı Sayın Serdar Durusüt konuşmasında “9 Eylül İzmir’in kurtuluşundan öte, Anadolu’nun, Türkiye’nin kurutuluşudur. O nedenle bu tarihi çok önemsiyoruz. Cumhuriyet kolay kurulmadı, bu vatan hepimizin umutla çalışmaya devam etmeliyiz. Cumhuriyet ve kurtuluş değerlerini unutmamalıyız” dedi.
Karşıyaka Belediye Bakanı Dr. Cemil Tugay’da açılış konuşmasında “100. Yıllarda geçmişe bakıp, geleceği oluşturma sorumluğu için bir fırsattır. Ne düşüncesiyle, ne bu ülke için yaptıklarıyla yerin kimseyi koyamadığımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediklerini ne kadar yaptığımızı sorgulamalıyız. Gelecek kuşaklar için daha çok çalışanlardan olmalıyız” dedi.

Ardından sergi Cemil Tugay ve Serdar Durusüt tarafından açıldı ve Koleksiyoner Mert Rüstem anlatımıyla gezildi.
Sergi sonrası düzenlene panelde Esat Kardıçalı yönetiminde, , Dr. Şule Sevinç Kişi 26 Ağustos’tan 9 Eylül’e geçen süreci, Dr. Erkan Serçe 9 Eylül ve sonrasını, Prof. Dr. Ahmet Talimciler 9 Eylül İzmir’in sosyolojik yapısını anlattı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Dolu dolu 23 Nisan

Arşiv