Rusya’da gözü ve tekniklerini anlattılar

  • 0
  • 3.133
Rusya’da gözü ve tekniklerini anlattılar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karadeniz Oftolmaji Derneği Başkanı – Kaşkaloğlu GözHastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu ile Opr. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, Göz hastalıklarındaki son teknolojileri Karadeniz çevresinde ülke gözdoktorlarına anlattı.

2002’de ilk kez Gürcistan’ın Tiflis Kentinde, 204 ve 2011’deTürkiye’de gerçekleşen BSOS Karadeniz Oftolmoji Kongresi’nin 12’ncisi 17- 20  Ekim tarihleri arasında Rusya’nın Sochi kentinde düzenlendi.  
Türkiye, Rusya, Gürcistan, Ermenistan ve Romanya’dan  250 doktorun katıldığı 12’nci BSOS Karadeniz Oftolmoji Kongresi’nde iki sunum gerçekleştiren Mahmut Kaşkaloğlu, sunumunun birincisinde Türkiye’deki sağlık  sistemi ve Göz hastalıklarının tedavisindeki genel durumu aktardı.
 
Kaşkaloğlu,kongrede gerçekleştirdiği ikinci sunumunda ise Göziçi merceklerinde görülen komplikasyonları ve tedavisi ile ilgili bilgi verdi.
 
 
Kaşkaloğlu Göz Hastanesi doktorlarından Opr. Dr. Bilgehan Sezgin Asena ise kongrede Türk ve yabancı meslektaşlarına Femtosaniye Lazer ile katarakt ameliyatı tekniğiyle ilgili bilgi verdi.
 
 
 
 
 
 
Rus doktorların sunumlarının ardından gece düzenlenen balo’da gün boyu yan yana oturup birbirini tanımayan doktorlar tanıştı ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar Rus mutfağının en güzel ürünlerini tadarken, ülke dansları ve Rus revüsü izledi. 

Karadeniz Oftolmaji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, Kongre Başkanı Sergei Sakhnov ile kongre sekreteri Alexander Zabolotniy’e  günün anısı olarak birer plaket verdi.  


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv