Sadri Alışık Tiyatrosu büyüledi

  • 0
  • 957
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi, Sadri Alışık Tiyatrosu’nu konuk etti
 
Avni Anıl Sahnesinde sergilenen ‘Sonbaharı Beklerken’ adlı oyunda Çolpan İlhan, Ahmet Uz, Aytaç Öztuna, Begüm Birgören, Tansu Taşanlar, Kevork Türker, İnci Ultay, Nami Esatgil, H.Şener Vurkaya, Eylem Öden, Melih Cevdet Avşaroğlu, Bulut Özdemiroğlu, Özgür Avşar ve Ceylan Yılmaz İzmir seyircisine gerçek tiyatro keyfini yaşattı. Iris Murdoch’un hayatından kesitler sunan oyunda, Alzheimer hastalığına da dikkat çekildi.
 
Hem güldürdü, hem ağlattı
Yönetmenliği Naşit Özcan’ın yaptığı ‘Sonbahar’ı Beklerken’ İzmirli izleyiciyi hem güldürdü, hem ağlattı. 1999 yılında Alzheimer hastalığından yaşamını yitiren İrlandalı ünlü yazar ve filozof Iris Murduch’un yaşamı, Çolpan İlhan ve Ahmet Uz’un muhteşem performansıyla sahneye taşındı. Iris’in gençlik yılları ve hastalıkla mücadele ettiği dönemin eş zamanlı yansıtıldığı sahneler büyük alkış aldı. İzmir seyircisine ve oyunu İzmirlilerle buluşturan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkürlerini itlen Çolpan İlhan şunları söyledi:
“Iris Murduch gibi güzel, alımlı, çevresini kendisine hayran bırakan, birçok kitap yazmış, filozof ve marjinal bir kadının, hareketli geçen yaşamının sonunda yakalandığı Alzheimer hastalığı, en basit şeyleri bile yapamamasına, algılayamamasına ve unutmasına sebep oluyor. Oyunda bir yandan bu zor hastalığı anlatırken bir yandan da Iris’in yaşadıklarını, aşklarını, kocasına olan bağlılığını, arkadaşlıklarını komedi ve hüznün geçişleriyle anlattık.”
Hayranlarıyla Agora Semt Merkezi’nde buluştu
İzmirlilerin ayakta alkışladığı ‘Sonbaharı Beklerken’ adlı oyunun ardından ünlü sanatçı Çolpan İlhan, Konak Belediyesi Agora Semt Merkezi’nde hayranlarıyla buluştu. Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İkinci Bahar Evi'nin yakın bir zamanda hizmete gireceğini öğrenen sanatçı, duyduğu mutluluğu şu sözlerle aktardı:  “Hakan Tartan, İkinci Bahar Evi’yle birçok insana kolaylık sağlıyor. Evde yaşlı akrabası olan gönül rahatlığıyla İkinci Bahar Evi’ne götürebilecek. Özellikle Alzheimer hastaları için çok güzel. Orada sağlıklı, düzenli vakit geçirebilecekler. Hakan Tartan’ı tebrik ediyorum, gerçekten çok güzel düşünmüş; çok güzel bir teşebbüste bulunmuş.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Edis ile zirve

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Arşiv