Sağlık Bilimleri'nde diploma sevinci

  • 0
  • 2.364
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde 73 öğrenci, 2011-2012 eğitim öğretim yılını tamamlayarak diploma almanın sevincini yaşadı. Tıp Fakültesi Derslikler Binası Kurucu Öğretim Üyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, 50 yüksek lisans ve 23 doktora öğrencisi mezunlar listesine eklendi.
 
Enstitü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu’nun ev sahipliğindeki törene, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Yaparel, Prof. Dr. Murat Özgören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda adına Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gamze Çapa Kaya, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, akademisyenler ve aileler katıldı.
 
Toplam 53 uluslararası dergide yayınlanmış makaleleri bulunan Sağlık Bilimleri Enstitüsü öğrencilerinin diploma töreninde; Doktora birincisi Dr. Fatma Gülşah Zeybek’e ödülünü Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün ve Enstitü eski Müdürlerinden Prof. Dr. Sevin Özdeniz birlikte verdi. Doktora ikincisi Dr. Hayriye Kul Karaali’ye ödülünü DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yaparel ile Enstitü eski Müdürlerinden Prof. Dr. Ayşen Baykara verdi. Doktora üçüncüsü Havva Arslan Yürümezoğlu da ödülünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özgören’in elinden aldı.
 
Yüksek Lisans Birincisi Meryem Gülfem Öner’e ödülünü DEÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gamze Çapa Kaya takdim etti. Yüksek Lisans ikincisi Gonca İnanç’a ödülünü DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas verdi. Vatani görevde bulunan Yüksek Lisans üçüncüsü Fırat Soyarat’ın ödülünü de yerine Doç. Dr. Hilal Koçdor,  Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu’ndan aldı.   
 
Kuruluşunun 30. Yılını kutlayan ve 1982’den bu yana Tıp, Hemşirelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Onkoloji ve Spor Bilimleri dallarında lisansüstü eğitim (yüksek lisans-doktora) veren enstitüde bugüne kadar müdürlük yapmış olanlar da unutulmadı. Önceki müdürlerden Prof. Dr. Hatice Karhan, Prof. Dr. Melahat Okuyan, merhum Prof. Dr. Ruhi Töre, Prof. Dr. Sevin Özdeniz, Prof. Dr. Ayşen Baykara ve Prof. Dr. Gül Güner’e enstitüye hizmetleri için şükran duyguları belirtildi. Törene katılan Prof. Dr. Özdeniz ile Prof. Dr. Baykara’ya Rektör Prof. Dr. Füzün ve Enstitü Müdürü Prof. Dr. Astarcıoğlu birer teşekkür plaketi verdi. “En İyi Poster Ödülü”nün sahibi Biyomekanik Doktora Programı öğrencisi Salih Çelik oldu. Törende ayrıca 2011-12 yılı içerisinde öğretim üyeleri ve öğretim elemanlarından 8’ine “Örnek olanlar” belgesi verildi. Örnek akademisyenler listesinde yer alan Prof. Dr. Nur Arslan, Prof. Dr. Necati Gökmen, Yrd. Doç. Dr. Selda Yörük, Öğr. Gör. Dr. Burcu Arkan, Öğr. Gör. Dr. Nuri Karabay, Öğr. Gör. Dr. İlkay Arslan Özkan, Öğr. Gör. Dr. Kerime Bademli ve Öğr. Gör. Dr. Gülten Sucu’ya ödüllerini Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet İbrahim Tuğlu takdim etti.   
 
Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün konuşmasında, günümüzde AR-GE’ye yapılan yatırımların giderek arttığına dikkat çekti; “Uzun yıllardır batının yaptığı gibi bizim de artık bilgiyi üretip ticarileştirmemiz gerekiyor. Biliyoruz ki son 10 yılda ülkemizdeki AR-GE harcamalarına Gayri Safi Milli Hasıla’dan ayrılan pay binde 0.4’lerden, binde 8.6’ya çıkmıştır. Bu tabii ki yeterli değil, ama iyi yoldayız. 2011 rakamları ile AR-GE personeli sayısında da önemli artış oldu. Ülkemizde daha önce 10 bin kişiye düşen AR-GE personel sayısı geçen yıl 38 bin oldu. Dolayısıyla bugün buradan mezun olan gençlerimizi ciddi bir iş sahası bekliyor” dedi.
Enstitü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu da enstitüyü tanıtan sunumunda, dünden bugüne çalışmaları özetledi, 26 anabilim dalında 49 Yüksek Lisans, 29 doktora programı bulunduğunu, toplam 506 öğrencinin lisansüstü eğitim gördüğünü ifade etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Arşiv