Sağlık için yürüdüler!

  • 0
  • 1.449
Yazı Boyutu:

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında, İzmir Halk Sağlığı İl Müdürlüğü,  diyabet hastalığına dikkat çekmek ve hastalık konusunda bilinçlendirmek için mavi şemsiyeli yürüyüş düzenledi.
 
Gündoğdu Meydanı’ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren yürüyüşe Ege Üniversitesi’nden temsilciler ve çeşitli sivil toplum örgütleri katıldı. Diyabeti temsil eden mavi şemsiyelerle yapılan yürüyüşte, “Obeziteye hayır,  Sağlıklı yaşam için hareket et” yazılı pankartlar taşındı.
Yürüyüşün ardından diyabet hastalığı hakkında bilgiler veren İzmir Halk Sağlığı İl Müdürü Bediha Türkyılmaz, ‘Diyabet, insanın birlikte yaşamak zorunda olduğu bir hastalıktır, diyabet konusunda manzaranın pek iç açıcı değildir.” diye konuştu.
Hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme, sigara, stres gibi birçok faktörün diyabete sebep olduğunu söyleyen Türkyılmaz, “Başta diyabet olmak üzere birçok hastalıktan korunmak için sağlıklı yaşamaya özen gösterilmelidir. İnsan sağlığını hayatı boyunca olumsuz etkileyecek hastalıklardan korunmak için birtakım alışkanlıkları da değiştirmek gerekir.” dedi.
Kuşadası Rotary Kulübü’nün basımını gerçekleştirdiği  “Şeker Hastaları için Temel Bilgiler” adlı kitabın ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte; Hilton Oteli de diyabet hastalığına dikkat çekmek için gece boyu mavi ışıklarla aydınlatıldı.(

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Arşiv