Sağlık ve sanatı buluşturan 40 günlük sempozyum başladı

  • 0
  • 1.107
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül ÜniversitesiHastanesi Başhekimliği’nin Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirdiği “AsklepiosUluslararası Taş Heykel Sempozyumu” Güzel Sanatlar Fakültesi’nde düzenlenentörenle açıldı. Yurtdışı ve Türkiye’den 27 eser arasından seçilen 7 heykelinyapılacağı 12 Mayıs – 20 Haziran tarihleri arasındaki 40 günlük sempozyumunbaşlama vuruşunu DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün gerçekleştirdi.

İzmir BüyükşehirBelediyesi’nin desteklediği, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Masve DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Halil Yoleri’nin ev sahipliğindekietkinliğin sonunda; 2-3 metre yüksekliğindeki 7 heykelin DEÜ Hastanesiçevresinde uygun alanlara yerleştirileceği belirtildi.  

Narlıdere protokolü,üniversite ve hastane yöneticileri ile sponsor firma temsilcilerinin konuk olduğutörende yurtdışından heykeltraşlar Aldo Shiroma Uza (Peru), MichailVouzounerakis (Yunanistan), Sequoyah Aono (Japonya), Volodymyr Kochmar(Ukrayna) ve DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) mezunu Türk heykeltraşlarKadriye Kantık, İsmail Atar ile Tonguç Sercan, GSF Heykel Bölümü öğrencilerininasistanlığında çalışmalarına başladı.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzünkonuşmasında; “Dokuz Eylül Üniversitesi’nin öne çıkan 6 temel özelliği vardır.Bugün iki unsur birlikte bir etkinlik yaratıyorlar. Birisi hizmet kalitesi ileTürkiye’nin gözbebeklerinden biri olan hastanemiz, diğeri üniversitemizinsanata ve sanatçıya verdiği önemi yansıtan Güzel Sanatlar Fakültesi. Bu ikiunsur bir araya gelerek bu güzel çalışmayı başlatıyor. Bu devirden, asırlarsonrasına mesajlar götürecek, mektup yazacak olan bir sanat etkinliğinibaşlattığımız için mutluyuz” dedi. 

GSF Dekanı Prof.Halil Yoleride “Güzel Sanatlar Fakültemiz 40. yaşına girerken böyle önemli bir etkinliğe evsahipliği yapmak bana mutluluk veriyor. Açılışını yaptığımız bu sempozyum,sağlık – sanat kampusü olarak her geçen gün gelişen işbirliği ve gönülbirliğimizin en güzel organizasyonlarından biridir. 40 gün boyuncaçalışmalarımızı izlemek isteyenleri fakültemize bekliyoruz” diye konuştu.

DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mehmet Refik Mas, “Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi olarak kimliklendirmeçalışmasına katkısı olacağını düşündüğümüz bu kültürel etkinlik ile bir ilkigerçekleştirmekten onurluyuz. Güzel Sanatlar Fakültesi başta olmak üzere tümkatkı verenlere teşekkür ediyoruz” dedi. 

GSF Heykel Bölümü BaşkanıYrd. Doç. Gökçen Ergür konuşmasında, “Hastaneler 24 saat yaşayan yoğun vehareketli mekanlar. Alandaki insanların izleyeceği, hatta hayran olacağıheykeller onları bir parça da olsa sıkıntılarından uzaklaştıracaktır. Ayrıca heykeller,çalışanların kuruma aidiyet duygusunu artıracak değerli kazanımlar olacaktır”ifadesini kullandı. Güzel Sanatlar Fakültesi Opera Bölümü öğrencilerinin birgösteri sunarak renk kattığı açılış, kokteylle sona erdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Arşiv