Sağlıklı beslenme eğitimin temeli

  • 0
  • 1.092
Sağlıklı beslenme eğitimin temeli
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yeni eğitim - öğretim dönemi başlarken, öğrencilerin dengelive yeterli beslenmelerinin gelişimlerinin yanı sıra okul başarılarını da olumluetkileyeceği vurgulandı. Öğrencilerin yaz tatili dönemini tamamladığına dikkatçeken uzmanlar, zorlu ve yorucu eğitim döneminde beslenmenin öğrenmedekigüçlüğü azalttığını kaydetti.
 
 
İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm BaşkanıProf. Dr. Nazan Turhan, öğrencilerin yetersiz ve dengesiz beslenmelerine bağlıolarak derslerindeki dikkat ve algılama sürelerinin azaldığına işaret ederek,"Öğrencilerimiz dengesiz beslendiğinde öğrenmede güçlük çektikleribilimsel çalışmalarla da ortaya konulmuştur. Ebeveynlere, ardındanöğretmenlere, çocuklara temel beslenme bilgilerinin verilmesi önemlidir.Öğrenilen bilgiler davranışa dönüştürülmelidir. Çocukların özellikle kemik vediş gelişimi için her gün 2-3 su bardağı kadar süt veya yoğurt, 1 kibrit kutusukadar beyaz peynir tüketmeleri önemlidir. Ayrıca, çocukların bağışıklıksistemlerinin daha dirençli olması için her gün 5 porsiyon taze sebze veyameyve tüketmelerini öneriyorum" dedi.
 
'Sağlıklı Kahvaltı Menüsü'

Öğrenciler için en önemli öğünün kahvaltı olduğunuvurgulayan Prof. Dr. Turhan,   bütün gecesüren açlıktan sonra vücudun güne başlamak için enerjiye gereksinim duyduğunusöyledi. Kahvaltı yapılmadığı takdirde dikkat dağınıklığı ve zihinsel performanstaazalma yaşandığını bildiren Prof. Dr. Turhan, "Güne yeterli ve dengeliyapılan bir kahvaltı ile başlamak öğrencilerin okul başarısının artmasında sonderece önemlidir. Çocukların her sabah düzenli olarak kahvaltı yapmaalışkanlığı kazanmalarına özen gösterilmelidir. Dengeli bir kahvaltı için süt,peynir, haşlanmış yumurta, bal, ceviz, taze meyve tüketilmelidir"önerisinde bulundu.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

Arşiv