Sağlıklı Böbrek= Kaliteli Yaşam

  • 0
  • 1.183
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Dünya Böbrek Günü kapsamında Böbrek Hastalıkları Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireleri Derneği’nin düzenlediği panele ev sahipliği yaptı.Düzenlenen panele, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiçek Fadıloğlu, Böbrek Hastalıkları Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Birsen Yürügen ile bir çok akademisyen ve hemşirelik öğrencileri de katıldı. Toplantıda son aşama organ nakline kadar uzayan aşamalarla ilgili ayrıntılı bilgiler verildi.

Bu yıl 8. si düzenlenen Dünya Böbrek Günü kapsamında yurt içinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenlenirken, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi de önemli bir panele ev sahipliği yaptı. Panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Birsen Yürügan, Dünya Böbrek Günü’nün anlam ve öneminden söz etti. Ardından Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiçek Fadıloğlu sözü alarak, böbrek hastalıklarının her geçen yıl arttığını, bu bağlamda hastalığa neden olan faktörlere dikkat edilmesi gerektiğine ve erken teşhisin önemine vurgu yaptı.
 
Dünya Böbrek Günü’nün bu yılki teması olan ‘ Akut Böbrek Hastalıkları’ konusunda bir sunum gerçekleştiren Doç. Dr. Yasemin Yıldırım, akademisyen ve öğrencilere bilgi verdi. Ardından böbrek hastalıklarından korunma konulu sunumu gerçekleştiren Prof. Dr. Aynur Esen, özellikle tuz ve sigara kullanımı üzerinde durdu. Prof.Dr.Esen bu iki zehirin  bir çok hastalığın oluşum ve seyir aşamalarındaki olumsuz etkilerinin artık herkes tarafından bilindiğini ifade etti.
       
Panelin son konuşmacısı olan ‘Şifa Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Şükriye Alyanak, başta böbrek olmak üzere pek çok organın baştan sona nakil aşamalarını, hastaların nakil öncesi ve sonrası yaşadığı süreçler ve organ nakli yapan hastanelerle ilgili dinleyicilerini bilgilendirdi. İZMİR(Ege Ajans/ Songül Ekinci- Gamze Calt- Benizar Ayaz-Berk Sualtı)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv