Sahne Tozu Tiyatrosu perdelerini Pes Doğrusu ile açtı 

Kuruluşunun 12'nci yılını kutlayan Sahne Tozu Tiyatrosu 2016/2017 tiyatro sezonunu, Uyarlamasını ve yönetmenliğini Haldun Dormen'in üstlendiği “Pes Doğrusu” adlı oyun ile açtı.

  • 0
  • 3.298
Sahne Tozu Tiyatrosu perdelerini Pes Doğrusu ile açtı 
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kuruluşunun 12'nci yılını kutlayan Sahne Tozu Tiyatrosu 2016/2017 tiyatro sezonunu, Uyarlamasını ve yönetmenliğini Haldun Dormen'in üstlendiği “Pes Doğrusu” adlı oyun ile açtı.

Haldun Dormen Sahnesi’nde gerçekleşen açılışa ilgi yoğunluğu nedeniyle 550 koltuklu salona davetliler sığmayınca 100 civarında sandalye eklenerek sanatseverlerin ayakta kalması engellendi.

Oyun, Haldun Dormen’in İstanbul’dan gelen kardeşi Güler Yiğit ile özel dostlarının yanısıra İzmirli çok sayıda sanatsever tarafından beğeniyle izlendi. Salon gösteri boyunca kahkahaya boğuldu. 

Pes Doğrusu adlı oyunda olaylar Aylin'in, kocası Sinan'ın bağlılığından kuşku duyması ve onu aldattığı düşüncesine kapılmasıyla başlar. Eve Mimoza Pansiyondan kocası Sinan Sezginer'e ait bir yelek gelince kuşkularında haklı olduğunu anlayan Aylin şüphesini en yakın arkadaşı Nilgün'e anlatır. Sinan'ın Aylin'i aldatıp aldatmadığını öğrenmesi için Nilgün, bilinmedik bir hayranı olarak Sinan'a bir mektup yazar ve Mimoza Pansiyona davet eder. Mektup Sinan'ın eline geçtiğinde işler tamamen karışır.  Mimoza Pansiyonda Sinan'ın yakışıklı asistanı Tekin, yeğeni Selçuk, evin hizmetçisi Emine, evin şoförü Hüseyin ve Nilgün'ün kocası Miloviç komik tesadüflerle olayın içine dahil olur. Mimoza Pansiyonun sahipleri Şeref ve Mehtap ve pansiyon çalışanları ise kendilerini olayın tam ortasında bulur.

Oyun her Cuma, Cumartesi saat 20.00'de, Pazar günleri ise 14.00'te Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi'nde seyirci ile buluşmayı sürdürecek.   






YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Yaz Gecesi’ne hazır mısınız?

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Arşiv