Sahnede kendin olmak

  • 0
  • 962
Yazı Boyutu:

Romanya - Sibiu Devlet Filarmoni Orkestrası Baş Flütçüsü, Lidia Marina ve Vurmalı Çalgılar, Marimba ve Vibraphone sanatçısı Lerzan Tuncer 13 Mart 2013 tarihinde, saat: 14:00 ile 16:00'da, İzmir Yaşar Üniversitesi'nde "Be Yourself On Stage (Sahnede kendin olmak)" Konu başlığı ile Uluslararası bir Workshop gerçekleştirilecek.
 
İki müzisyen de öğrencilere performanslarını geliştirmek ve sahnede eserlerini en iyi şekilde çalmalarını sağlamak için yardımcı olacak konular ve metodlar üzerinde durarak sahne korkusu ve performans anksiyetesinin üstesinden gelmelerini sağlayacak egzersizleri de kapsayan bir eğitim vermeyi amaçlıyorlar.
 
Yurtiçi ve yurtdışında konserler vermenin yanı sıra, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşar Üniversite'lerinde de eğitim vermekte olan Lerzan Tuncer'in ve Lidia Marina'nın isteği, bu tarz Workshoplar'ın geleneksel bir hale getirilmesi, geliştirilmesi ve gereken önem verilerek daha sık yapılması. Ayrıca müzikal performansın psikolojik yönünün, Türkiye'deki Konservatuar'lar, Güzel Sanatlar ve Eğitim Fakültelerini de kapsayan, sanatçı yetiştirilen ve Müzik Eğitimi verilen okullardaki eğitim sisteminin bir parçası olması.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv