SAMOS’A EN YAKIN LİMAN SIĞACIK

  • 0
  • 716
SAMOS’A EN YAKIN LİMAN SIĞACIK
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Samos Adası’nda Karlovassi Limanı’nın açıldığını belirterek  Sığacık – Karlovassi feribot seferlerinin 8 Ağustos’ta tekrar başlayacağının müjdesini verdi.

Seferihisar Belediyesi, Samos Belediyesi, Teos Marina, Samoslu işadamları ve turizmcilerin ortaklaşa çalışmasıyla Seferihisar Sığacık Teos Marina -  Samos Adası Karlovassi Limanı arasında  feribot seferleri başlıyor. Karşılıklı olarak gerçekleşecek turlar yapılan kampanyayla, 17,5 Euro’dan başlayan fiyatlarla gidiş-geliş imkanı sunacak.

 EN YAKIN 2 LİMAN SIĞACIK-KARLOVASSİ
Konuyla ilgili açıklama yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, tekrar Sığacık’tan feribot seferlerinin başlayacağı için çok memnun olduğunu söyledi. Başkan Soyer; “ Biz 2011 yılında Sığacık Limanı’ndan Samos’a feribot seferleri başlatmak için büyük çaba sarf ettik. Türkiye’nin en hızlı açılan Gümrük Kapısı olduk. Samos Belediyesi’yle karşılıklı görüşmelerimizin ardından Teos Marina ve Vathi Limanı arasında seferlerimiz başladı. İlk yıl birçok sefer gerçekleştirdik. Ama bu seferlerin bazı sorunları vardı. Sığacık ve Vathi arasındaki mesafenin uzun olması ve Yunanistan’da ortaya çıkmaya başlayan ekonomik kriz, Karlovassi Liman ve Gümrüğünün açılışında yaşanan gecikmeler, hattın yeni olması nedeniyle rekabet gücündeki zafiyetler,  başlattığımız seferlerin iptaline sebep oldu. 2015 yılı itibariyle Karlovassi Limanı açıldı. Yunanistan tarafında turizmciler ve işadamları büyük bir dayanışma içine girerek güçlerini birleştirdiler ve Samos Star Teknesi’nin bu hatta girmesi için ellerine taşın altına soktular. Teos Marina Yönetimi, bu girişimin Bölgemiz için taşıdığı önemin bilinciyle, hattın işlemesi için büyük fedakarlık yaptı. Biz Seferihisar Belediyesi olarak, ilk günden beri iki yaka arasında seferlerin başlaması için olanca gücümüzü seferber etmeye hazırdık. Sonuçta bütün bu gayretler birleşti ve bu olumlu noktaya gelindi. İzmir ve Yunan Adaları arasındaki en yakın mesafe Sığacık -  Karlovassi arasıdır. Bu nedenle,  Samos Adası’na ulaşmanın en kolay yolu da,  Yunan adalarından 4 milyonluk İzmir’e ulaşmanın en kestirme yolu da bu hat olacak. Yolculuk yaklaşık 1 Saat 40 dakika sürecek”

Cuma ve cumartesi günleri günübirlik turların gerçekleşeceği seferler haftanın altı günü devam edecek. Günübirlik turların dışında konaklamalı turlar da kampanyalar arasında yer alıyor. 8 Ağustos 2015 tarihinde başlayacak seferler ekim ayına kadar devam edecek. 2016 yılından itibaren seferlerin yıl boyunca yapılması planlanıyor.

08.08.2015 - 30.09.2015 Arası Sefer Gün ve Saatleri
Pazartesi: Seferihisar / Karlovassi : 08.30
Çarşamba: Karlovassi / Seferihisar : 08.00 Seferihisar / Karlovassi : 17.30 
Perşembe: Karlovassi / Seferihisar : 18.00  
Cuma: Seferihisar / Karlovassi : 08.30 Karlovassi / Seferihisar : 18.00  
Cumartesi: Seferihisar / Karlovassi : 08.30  Karlovassi / Seferihisar : 18.00  
Pazar: Seferihisar / Karlovassi : 08.30 Karlovassi / Seferihisar : 18.00   

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Sun Prıncess Kuşadası'nda

Neopolis heykellerine hayran kaldı.

İzmir’e 2024 için kruvaziyer akını

Yasa teklifi Kendi içinde çelişkilerle dolu ve turizme katkı sağlaması söz konusu değildir.

İzmir Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’nde

Arşiv