Şampiyon yüzücüler Bornova’dan

  • 0
  • 1.036
Yazı Boyutu:

Bu yıl 26.’sı düzenlenen Çanakkale Boğazı Uluslararası Yüzme Yarışı’nda, Bornova Belediyesi Işıkkent Spor Tesisleri’nde yüzme eğitmenliği yapan Alper Köksoy birinci oldu. Yarışmada Bornova’nın adını tüm Dünya’ya duyuran Alper Köksoy, Çanakkale Boğazı’nı 54 dakika 28 saniyede geçti. Şampiyonluğa adını yazdıran Köksoy, Işıkkent Spor Tesisleri’nde yüzlerce Bornovalıya yüzme öğretiyor
 
Bornova Belediyesi Işıkkent’te iki yıl önce olimpik yüzme havuzlarını vatandaşın hizmetine sundu. Bu tesislerde yüzme dersi veren öğretmenler de uluslararası başarıları ile dikkat çekiyor.  Işıkkent Spor Tesisleri eğitmenleri şampiyonluğa doymuyor. Yüzme eğitmenleri katıldıkları yarışmalardan şampiyonluklarla dönüyor.
 
Çanakkale Rotary Kulübü tarafından bu yıl 26’ncısı düzenlenen Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı ‘Genel Klasman’ birinciliğini, Çanakkale Boğazı’nı 54 dakika 28 saniyelik sürede geçen Bornova Belediyesi yüzme eğitmeni Alper Köksoy kazandı. Bornova Belediyesi yüzme antrenörlerinden yarışmaya katılan Murat Düzkan ve Vedat Akkaş da 6.5 kilometrelik mesafeyi yüzerek geçmeyi başardı. Köksoy’ un 34 saniye arkasından gelen Karşıyaka Spor Kulübü yüzücülerinden Turgut Esen 55 dakika 2 saniye ile ikinci olurken, İstanbul Anadolu Spor kulübünden Efe Erduran ise 55 dakika 25 saniye ile ile üçüncü oldu. İlk iki sırayı alan İzmir'li sporcuların dostluğu izleyenleri imrendirdi.
 
Geçen yıl da şampiyon olmuşlardı
Geçtiğimiz yıl Marmaris’te yapılan Masterler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda,  Bornova Belediyesi Işıkkent Spor Tesisleri’nde eğitmenlik yapan Mert Elibol 50 metre ve 100 metre sırtüstü ile 200 metre karışık da Türkiye rekoru kırmıştı. Doğuş Kubilayhan ise 3 altın madalya 1 gümüş madalya alarak 50 metre ve 100 metre serbest ile 50 metre kurbağalamada yeni Türkiye rekorunun sahibi olmuştu. Murat Düzkan ise 1 altın ve 3 gümüş madalya kazanmıştı.
Çanakkale Boğazı’nı geçme yarışmasının hayli zorlu hava şartlarında yapıldığını belirten Alper Köksoy, “Elde ettiğim birinciliği teröre şehit veren ailelere armağan ediyorum. Asıl hedefimdeki yarışma Uluslararası Alanya Triatlonu. Bu yarış için hazırlıklarıma tüm gücümle devam ediyorum” diye konuştu.
 
Şampiyon hocalardan yüzme eğitimi
Işıkkent Yüzme Tesisleri’nde kendi dallarında şampiyon eğitmenlerle eğitim verdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bornova Belediyemizin Işıkkent Spor Tesisleri’nde kapalı ve açık yarı olimpik yüzme havuzlarında bugüne kadar binlerce yurttaşımıza yüzme öğrettik. Yurttaşlarımıza şampiyon eğitmenlerimiz aracılığıyla eğitim veriyoruz. Ayrıca engelli ve otistik çocuklarımıza da yüzme eğitimi vererek gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Eğitim veren sporcularımız kendilerini geliştirmeye devam ediyor ve gerek ulusal gerek uluslararası yarışmalarda şampiyonluk elde ediyor. Çanakkale Boğazı Uluslararası Yüzme Yarışı’nda birincilik elde eden Alper Köksoy’u tebrik ediyorum. Yarışmada Bornova’mızın adını tüm Dünya’ya duyurarak bizi onurlandırdı. Yarışmaya katılan ve Çanakkale Boğazını geçen diğer iki yüzme antrenörümüz Murat Düzkan ve Vedat Akkaş da tebrik ediyorum” dedi.
 
Alper Köksoy kimdir
1983 doğumlu Alper Köksoy, yüzme sporuna 6 yaşında başladı. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nu bitiren Köksoy,  yüzmenin yanı sıra triatlonla da ilgilenmeye başladı. Geçtiğimiz yıllarda Göztepe Triatlon Takımı’nda çeşitli başarılara imza attı. Köksoy, geçtiğimiz yıl Türkiye Triatlon Federasyonu’nda yardımcı antrenörlük görevini üstlendi. Bornova Belediyesi’nde yüzme antrenörlüğü görevini de yürüten Köksoy,  2012 yılında hem yüzme hem de triatlon yarışlarına hazırlanmaya başladı. Köksoy, Isparta’da gerçekleştirilen “Eğirdir Triatlonu’nda da +20 yaş grubunda birincilik elde etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv