Şampiyonların da gözü Gediz’de

  • 0
  • 768
Yazı Boyutu:

Üniversite hayali kuran gençler, tercih döneminde GedizÜniversitesi’ne akın etti. Gelenler arasında LYS şampiyonu Fatih Acar, 5’inciAli Batuhan Sevinç ve dereceye giren daha birçok öğrenci de vardı. Rektör Prof.Dr. Seyfullah Çevik, “Bu ilgi, üniversitemizin ulaştığı noktayı gösteriyor”dedi

 
Gediz Üniversitesi,18 Temmuz’a kadar sürecek tercih döneminde gençlerin akınına uğradı. Gediz’deeğitim görmek isteyen adaylar, aileleriyle birlikte gelip, uzmanlardan bilgialıyor. Öğrenciler, okumayı düşündükleri bölümlerin akademisyenleriyle degörüşüyor, İzmir Seyrek’teki Ege Bölgesi’nin en büyük vakıf üniversitesikampüsünü yakından görme şansı buluyor.

Hayallerini Gediz Üniversitesi’nin süslediği öğrencilerarasında, LYS MF-1 puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye şampiyonu olanFatih Aslan, TM3 5’incisi Ali Batuhan Sevinç, TM3 39’uncusu Yavuz Selim Göksanile ilk 100’den ve ilk binden birçok öğrenci de vardı. Elektrik-elektronikmühendisliği eğitimi almak isteyen Fatih Aslan ve dereceye giren diğer adaylarRektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik’le bir araya geldi. Prof. Dr. Çevik,gösterilen bu yoğun ilginin, ulaştıkları noktayı gözler önüne serdiğini dilegetirdi, şunları söyledi:

Hedef, hep daha iyisi
“Gediz Üniversitesi, kurucuları olan İzmirli eğitim gönüllülerinden aldığıgüçle yola çıktı. Ülkemize ve insanlığa en değerli katkının eğitimle yapılacağıdüşüncesiyle işe başlamıştık. Farklı olduğumuzu, uluslararası standartlardakieğitim kalitemiz ve altyapımızla kısa sürede ortaya koyduk. 52 ülkeden gençleribir araya getiren, öğrencilerini dünyanın her yerinde çalışabilecek donanımdayetiştiren, kesintisiz burs imkanlarını sürekli artıran, piyasadan kopuk eğitimanlayışına son veren, yeni yatırımlarla büyüyen üniversitemiz, işte bufarklılıkları sayesinde her yıl daha çok tercih ediliyor. Dereceye girengençlerin de Gediz’de okumak istemesi, bunun en güzel örneği. Artık iyi eğitimdeakla ilk gelen yerlerden biri de üniversitemiz...”

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, daha yapacak çok işleriolduğunu da vurguluyor, sözlerine şöyle devam ediyor: 

Sıradan olma lüksümüzyok
“Gediz Üniversitesi’nin hedefinde sadece ülkemizin değil, dünyanın ensaygın bilim kurumlarından biri olmak var. Hep daha iyisini hedefliyoruz. Buamaçla kampüsümüzü büyütüp daha donanımlı hale getiriyoruz, yeni yatırımlarahazırlanıyoruz, yurtiçinden ve yurtdışından seçkin bilim insanlarıyla akademikkadromuzun gücüne güç katıyoruz. Bizim sıradan olma lüksümüz yok, asla daolmayacak. İyi eğitim almak, gerçek bir vakıf üniversitesi ortamında geleceğehazırlanmak isteyen gençlerimizi Gediz Üniversitesi’ne çağırıyoruz...”


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv