Şampiyonluğa abone oldular

  • 0
  • 2.349
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sualtı Ragbi Türkiye Şampiyonası’nda tüm rakiplerini yenerek hem erkek hem de bayan takımları ile üst üste 8. şampiyonluğa ulaştı. Toplamda 50 gol atan İzmirli ragbiciler, maçların normal sürelerinde gol yemeyerek tarihe geçecek bir başarıya imza attı.
Türkiye’de katıldığı tüm organizasyonları birincilikle tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Sualtı Ragbi Takımı geleneği bozmadı. İzmir temsilcisi Ege Üniversitesi Prof. Dr. Sermed Akgün Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası’nda erkek ve bayan takımları ile çifte şampiyonluk yaşadı.
Bayanlar yemeden 29 gol attı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sualtı Ragbisi Bayan Takımı, ODTܒyü 13-0, İstanbul Bilimsel Yüzme Eğitim Merkezi’ni 6-0, İzmir Yüzme Triatlon İhtisas Kulübü ve Mavi Ege’yi 6-0’lık skorlarla geçti. Final karşılaşmasında Ege Üniversitesi’ni 4-0’lık skorla geçerek şampiyonluğa ulaştı. Finale dek 29 gol atan İzmirli bayanlar gol yemeden zafere ulaştı.
 
Erkekler penaltılarla güldü
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sualtı Ragbisi Erkek Takımı ise Çanakkale Gençlik, Anabilim ve Urla Gençlik’i aynı skorlarla 7-0 yenerek final oynama şansı yakaladı. Ege Üniversitesi ile oynanan final maçı ise bir hayli zorlu geçti. Maçın normal süresi 0-0’lık beraberlikle sonuçlandı. Mavi-beyazlılar, rakibini penaltı atışları sonrasında 3-2 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Maçların normal sürelerinde 21 gol atan Büyükşehir Belediyesi, final maçındaki penaltı atışları dışında gol yemedi. Bu sonuçların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi bu branşta hem erkek hem de bayan takımlarıyla üst üste 8. kez şampiyon olurken, 29 Kasım’da Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenecek Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’na katılmaya hak kazandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

Arşiv