Samsung NX1 ile Önemli Anları Kaçırmayın

  • 0
  • 1.218
 Samsung NX1 ile Önemli Anları Kaçırmayın
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Samsung üstün görüntü kalitesi, olağanüstü hızlı otomatik odaklanma ve kullanım kolaylığı sağlayan, uzman fotoğrafçılar için tasarlanmış yeni fotoğraf makinesi NX1’i Photokina’da tanıttı.

Samsung Electronics, kusursuz tasarım, ileri teknoloji ve Samsung’un yenilikçilikte öncü deneyimlerini biraraya getirerek oluşturduğu, benzersiz bir hıza sahip devrimsel nitelikteki kompakt sistem fotoğraf makinesi NX1’i piyasaya sundu. NX1, üstün görüntü kalitesi ve eşsiz kullanım kolaylığı sağlayan tasarımıyla fotoğraf tutkunları için yeni bir standart yaratarak, dijital SLR makinelere, gerçek bir alternatif sunuyor. Sınıfının en iyisi 15FPS kesintisiz AF çekim özelliği, 205 Faz Algılama noktalı benzersiz Auto Focus (AF) System III otomatik odaklama sistemive 28MP APS-C BSI CMOS Sensor’ü ile NX1’in çok işlevli performansı, engelenekçi fotoğrafçıların bile profesyonel fotoğrafçılıkla ilgili görüşlerini gözden geçirmelerine neden olacak.

Samsung Electronics BT ve Mobil İletişim bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Dijital Görüntüleme Müdürü Myoung Sup Han NX1’le ilgiliolarak; "NX1, Samsung’un fotoğrafçılık alanında sahip olduğu uzmanlığın zirve noktasını temsil ederken aynı zamanda yepyeni bir fotoğrafçılık dönemininde gelişini müjdeliyor. NX1 ile Samsung, fotoğrafçılara bulundukları her ortamdasunduğu inanılmaz kalitede çekim performansı ile değiştirilebilir lenslikameraların sınırlarını yeniden tanımlıyor,” dedi.

Benzersiz hız ve keskinlik

NX1’in son derece güçlü ve hızlı olan yeni DRIMe V ImageProcessor görüntü işleyicisi, üstün renk üretimi ve gürültüyü azaltmaözelliğiyle öne çıkıyor ve profesyonel görüntüleme hızını güçlü çekirdeklerlesağlıyor. İleri teknoloji ürünü NX1 ayrıca harici herhangi bir donanıma gerekolmadan 4K UHD video kayıt desteği sunuyor. Böylece film çekimi yapan kullanıcılar,kurguladıkları heyecan verici öyküleri canlı, temiz ve geniş ekranda gerçekçibir yaklaşımla filme alıp paylaşabiliyorlar.

Samsung’un yeni 205 Faz Algılama noktalı NX Auto Focus (AF)System III otomatik odaklama sistemi; hızı, çevikliği ve odaklama yeteneği ileyarı-profesyonel fotoğrafçılığın sınırlarını yeniden tanımlıyor. En özel anlargöz açıp kapayana kadar geçse de NX1’in birinci sınıf AF hızı (0,055 san) buanları yakalayıp yıllarca bütün detaylarıyla hatırlamanızı sağlıyor. Ayrıcasektörde lider 15FPS kesintisiz çekim özelliği, NX1 kullanıcılarının hareketlisahneleri kesintisiz olarak izlemelerini ve çekmelerini olanaklı kılıyor.

Geniş Faz Algılama, aynı zamanda NX1’in, kadrajın neresindeolursa olsun bütün nesneleri içgüdüsel olarak takip edebilmesi anlamınageliyor. Fotoğrafçılar enstantaneleri tekrar etmeye gerek kalmadan en kısaanları bile yakalayabiliyor, makineyi anında odaklayıp deklanşöre basabiliyor,böylece hız ve esneklik kazanmış oluyorlar. Bu teknoloji özellikle videomeraklıları için ideal. NX1 film çekimi sırasında da Faz AF olanağı sağlıyor,böylece ortaya sağlam ve sarsıntısız görüntüler çıkıyor.

NX1’in hareketli sahneleri yakalamadaki ustalığı, görüntüyüotomatik olarak en doğru anda çeken yeni akıllı Samsung Auto Shot (SAS) özelliğiile daha da artıyor. NX1’in yeni DRIMe V işleyicisi sayesinde ileri donanımalgoritmaları, yüksek hızlı hareketleri tanıyabiliyor ve deklanşör gecikmesinigerçek zamanla eşleştirebiliyor.

Hızlı poz süresi ve yüksek hızlı sürücüsü olan fotoğrafmakineleri bile bir beyzbol oyuncusunun topa vuruş anı gibi hareketli sahneleriyakalamakta zorlanabilir. SAS, fotoğrafı çekmenin en doğru anını öncedenbelirleyerek bu sorunu ortadan kaldırıyor ve her önemli anda mükemmel sonuçveriyor.

Yakalaması en zor anları bile kaçırmayın

NX1’de ayrıca yeni geliştirilen ve mikro lens cihazıylayenilikçi Back Side Illumination (Arka Taraf Aydınlatma-BSI) yapısı içeren 28MPAPS-C Sensor yer alıyor. Sıradan CMOS sensörleriyle karşılaştırıldığında BSI,lens ile sensörler arasındaki yolu açık tutarak her piksele daha fazla ışıkulaşmasını sağlıyor ve böylece gürültüyü daha etkin şekilde azaltarak sinyalgürültü oranının düşmesini sağlıyor. Bunun sonucunda NX1 kullanıcıları loşışıkta bile asla mükemmelden vazgeçmek zorunda kalmıyor.

NX1, yerli ISO 100-25600 ve 51200’e geliştirilmiş ISOdestekliyor ve karanlık ortamlarda bile iyi ışık almış, az gürültülü görüntüleryakalamanızı sağlıyor. Ayrıca özellikle NX1 için tasarlanan yeni teknolojisayesinde fotoğraf makinelerinin ürettiği ve çıplak gözle görülemeyen belirsizgürültü ortadan kaldırılabiliyor. Bu teknolojide her görüntüleme alanı, örneğinkenarlar, dokular ya da gökyüzü tek tek ayırt ediliyor ve her birine farklıgürültü azaltma türleri akıllıca uygulanıyor. Bu yöntem, genel yaklaşımlı diğergürültü azaltma teknolojilerinde görülen yumuşatma etkisini yaratmadanayrıntıları koruyor.

NX1, HEVC Codec’li 4K ve Ultra HD (UHD) video’yu destekliyorve hareket yakalamada daha fazla esneklik ve seçenek sağlıyor. UHD, Full HD’dendört kat daha yüksek çözünürlüğe sahip ve bu NX1’de çekilen videoların pürüzsüzve etkileyici kalitesine yansıyor. Mevcut en ileri küçültme teknolojisi olan HEVCCodec (H.265) NX1’in içinde yer alıyor. Bu teknoloji sayesinde video filmlerdaha verimli biçimde saklanıyor, yüksek kaliteli videolar kaliteden ödünverilmeden yarı boyutuna ve H.264’lik bit hızına küçültülüyor. Bütün dosyalarkolayca SD kartta saklanabiliyor ve harici 4K kayıt cihazına gerek kalmıyor. 4Kfilmlerin kurgusu için dönüştürme yazılımı da eklenen NX1, post-prodüksiyonihtiyaçları içim de ideal.

Klasik tasarım ve üstün kullanım kolaylığı

NX1’in son derece dayanıklı magnezyum alaşım gövdesi deneyimlifotoğrafçıların alışık olduğu sağlam ve güçlü tutuş hissini sunuyor. Özenleyaratılan ergonomik tasarımı sayesinde NX1 elde kolay tutuluyor ve özeltasarımı, çekim sırasında makinenin kullanıcı tarafından sıkıcakavranabilmesini sağlıyor. Fotoğraf seçiminde daha fazla seçenek arayanlar(ayrı satılan) özel tasarlanmış dikey tutuş aksesuarını edinebilirler. Buaksesuar daha büyük bir pilin kullanılmasını ve dikey ve yatay çekimlerin dahakolay yapılmasını sağlıyor.

Bu sağlam tasarım, NX1’i toz ve su sıçramalarına dayanıklıhale getiren ve düğme ve tuşlara koruma sağlayan kauçuk contalar ve bağlantıyerleri sayesinde daha da güçleniyor. Dayanıklılığı artıran bu özelliklernedeniyle NX1 kullanan fotoğrafçılar, dış çekim koşulları ne olursa olsun, yakaladıklarıher fırsatta hayranlık uyandıran karelere imza atabilecek.

Elektronik Vizör (EVF) 2,36 milyon noktaya sahip XGA OLEDekrandan oluşuyor ve kullanıcılara son derece canlı ve insanı sarmalayan birgöz hizasında çekim deneyimi sağlıyor. NX1’in EVF’yi destekleyen DRIMe Vgörüntü işleyicisi, deklanşör gecikme süresini yalnızca 0,005 saniyeyeindiriyor ve böylece EVF çekilen sahneyi neredeyse hiç gecikme olmadan, gerçekzamanlı olarak yansıtıyor.

Dokunmatik 3 inç FVGA Super AMOLED ekran parlak bir aydınlatmayave doğal görünüşe sahip. Üzerinde LCD panel bulunan tek kompakt kamera sistemiolan NX1’nin UI senkronize durum ekran penceresi WB, sürücü ve pil durumu gibibirçok gelişmiş fotoğraf makinesi ayarını gösteriyor, böylece fotoğraf makinesiçok daha hızlı ve kolay bir şekilde kumanda edilebiliyor.

Bağlanabilirlikte sektör lideri

Wi-Fi özelliği bulunan NX1 en hızlı ve ileri bağlanabilirliközelliklerine ek olarak kablosuz yayın üzerinden kullanıcıların UHD TV’de 4Kfilmler izlemesini mümkün kılıyor. Olağanüstü veri aktarım hızıyla kullanıcılarherhangi bir gecikme olmadan, hızlı bir biçimde hem büyük fotoğrafları hem deFull HD videoları gönderebiliyorlar. Ayrıca NX1 dünyanın ilk Bluetoothdesteğine sahip kompakt sistem fotoğraf makinesi olma özelliğine sahip.

Yeni çok amaçlı NX lens

NX lens ürün gamını genişleten yeni 50-150mm 2,8 S ED OISlens, NX1’le mükemmel uyum içinde olan üstün ve profesyonel bir telefoto lensi.Ultra hızlı F2,8 diyafram açıklığı ve 35 mm’ye denk gelen 77-231 mm odakaralığı ile bu çok amaçlı S-serisi lens, spor, yaban hayatı ve portre çekimigibi çok farklı senaryolar için ideal. Ek özellikler arasında 4,5 duruşa kadar(orta aralıkta, CIPA standardına göre) Advanced Multi-Axis Optical ImageStabilization (İleri Çok Eksenli Optik Görüntü Sabitleme - OIS) sistemi,Samsung Ultra Precise Stepping Motor (UPSM) ve Samsung Hyper Shield (SHS)tarafından sağlanan toz ve su sıçramalarına karşı dayanıklılık yer alıyor.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv