Sanat dünyasına taze kan

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuarı (DTMK) 2021 2022 Akademik Yılı mezunlarını törenle uğurladı.

  • 0
  • 293
Sanat dünyasına taze kan
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dilara Buz/ İZMİR (Ege Ajans)
Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuarı (DTMK) 2021 2022 Akademik Yılı mezunlarını törenle uğurladı. EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar –MÖTBE- Kültür Merkezinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, DTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’in yanı sıra; fakülte akademisyenleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Ülkemizin en köklü kurumlarından biri olan üniversitemiz, 1955 yılından bugüne eğitim ve araştırmada hem bölgesel hem ulusal hem de evrensel gereksinimleri karşılayan öncü misyonuyla faaliyetlerini sürdürüyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünyada her şey için; uygarlık için, hayat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir; fendir. İlim ve fennin dışında rehber aramak dikkatsizliktir, bilgisizliktir, yanlışlıktır’ sözleriyle ifade ettiği anlayışın takipçisiyiz” dedi.

“Sanatınızı icra etmeye hazırsınız”

Egeli mezunların sorumluluklarını yerine getirebilecek donanıma sahip olduklarını ifade eden Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Amacımız; ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji dünyasıyla örgütsel bağları gelişmiş, kurumsal kültürü ve kimliği güçlü, örgütsel bağlılık ve aidiyetin yüksek olduğu, dünyadaki nitelikli üniversiteler ile eşdeğer bir eğitim ve araştırma kurumu olmaktır. Nitekim üniversitemiz idari ve akademik personelimizin yanı sıra, öğrencilerimizin de gayretli çalışmaları neticesinde ülkemizin kurumsal tam akreditasyon alan ilk üniversitesi olma başarısını göstermiştir. Sizler bugün hayatınızın önemli günlerinden birini yaşıyor ve hayatınıza yeni bir sayfa açıyorsunuz. Bununla birlikte hem program akreditasyonuna hem de kurumsal akreditasyona sahip araştırma unvanını almış, kalitesi tescillenmiş bir üniversiteden, Egeli olmanın ayrıcalığıyla mezun oluyorsunuz. Üniversitemizin kapıları sizlere daima açık olacak. Hepinize başarılı bir kariyer ve sağlık dolu bir yaşam diliyorum” diye konuştu.

“Hayat yolculuğunuz üretim odaklı olsun”
Öğrencilerine daima düşünmeyi ve üretmeyi öğütleyen DTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta, “Hayatta sevdiğiniz işi yapıyorsanız, bir gün bile çalışmış sayılmazsınız. Bizim işimiz aşkla, sevgiyle yoğrulur. İşinize olan sevginiz, damarınızda akan kan, göğsünüzde atan kalptir. Bu duygu sizinle birlikte sonsuza dek yaşasın. Araştırmaktan, keşfetmekten ve bilimsel düşünceden asla vazgeçmeyin. Önyargılardan uzak kalın ve edindiklerinize daima emek vererek sahip olun. Hayat yolculuğunuz üretim odaklı olsun. Düşünün, fikirler üretin ve bu fikirlerinizi hayata geçirin. Ülkemize faydalı bireyler olun. Üniversite hayatı sadece eğitimle sınırlı değildir. Burada farklı vizyonlar, bakış açıları, değerler ve nitelikler kazanırsınız. Ege Üniversitesi, Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde Türkiye’nin öğrenci odaklı, huzurlu, en güçlü ve gelişmiş üniversitelerinden birisi olmuştur. Ailemizin bir ferdi olan her öğrencimiz, bu ayrıcalığı hayatı boyunca hissedecektir. Sayın Rektörümüze öğrenci odaklı bakış açısıyla yarattığı huzur ortamı, üniversitemizin kazandığı tüm başarıların mimarı olması ve ayrıca Konservatuar olarak bizlere verdiği tam destek dolayısıyla teşekkürü bir borç bilirim. Konservatuvar yıllarınızı, güzel anılarınızı ve Ege Üniversitesi ailesinin bir parçası olduğunuzu unutmayın. Bahtınızın açık, yolunuz başarı, mutluluk ve sevgiyle dolu olsun” dedi.

 “Hocalarımız, yollarımızı aydınlattılar”
Fakültesi birincisi Elife Aslantürk ise “Dört yıllık öğrenim hayatımda çok değerli hocalarımız bilgilerini ve deneyimlerini bizlerle paylaşarak yolumuzu aydınlattılar. Bize her konuda yol göstererek, müziğin yanında faydalı birer birey olmamız için çaba harcadılar. Bu sebeple bütün hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Müzik, sonu olmayan bir deryadır. Öğrenim hayatımız mezuniyetimizle bitmiyor ve aslında yeni başlıyor. Henüz yolun çok başındayız. Umarım hayatımız boyunca yeni şeyler öğrenmeye hevesli bireyler oluruz” diye konuştu.

Törenin ardından genç mezunlar kep atarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladılar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv