SANAT TUTKUSU KKM’de

Karaca Kültür Merkezi SANAT TUTKUSU- Özel Koleksiyondan Bir Seçki Karma sergisine ev sahipliği yapmaya başladı.

  • 0
  • 1.847
SANAT TUTKUSU KKM’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karaca Kültür Merkezi SANAT TUTKUSU- Özel Koleksiyondan Bir Seçki Karma sergisine ev sahipliği yapmaya başladı.
Ahmet Güneştekin, Arzu Akgün, Barış Sarıbaş, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Burhan Doğançay, Burhan Uygur, Devrim Erbil, Ekrem Kahraman, Ergin İnan, Ferruh Başağa, Fikret Muallá, Fikret Öztürk, Gültekin Çizgen, Haluk Akakçe, İbrahim Balaban, Kemal Önsoy, Mehmet Gün, Nedim Günsur, Orhan Peker, Oya Kınıklı, Seydi Murat Koç,  Ümmet Karaca ve Yiğit Yazıcı’nın eserlerinden oluşan koleksiyon, İzmirli sanatseverlerin beğenisini kazandı.  

Karaca Kültür Merkezi Sanat Sorumlusu Meryem İpek’in bilgilendirme sunumunun ardından serginin açılış konuşmasını yapan Kaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaya, Karaca Kültür Merkezi’ni oluştururken düşüncelerinin kentin kültürüne gözle görülür bir dokunuş yapmak olduğunu söyledi.

Kaya, “AVM’lerin bir biri ardına açıldığı ve içlerine  üçer dörder beşer sinema salonlarının yer aldığı bir dönemde kocaman İzmir’de semt sineması olarak tek kalmanın hem üzüntüsünü fakat aynı zaman da da gurununu yaşadık. Kültür Merkezi çok iddialı bir isim bu bilinçle mimarı bir konsept olarak ufak bir alanda hizmet veriyoruz fakat her santimetre karesinde kültürel faaliyetlerde bulunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Birinci katta büyük salonumuzu genelde İzmirli ressam dostlarımızın resimlerine fotoğraflarına tahsis ediyoruz amacımız İzmirli profesyonel veya alaylı tabir ettiğimiz zanaatkarların eserlerini İzmir’e İzmirli sanatseverlere tanıtmak. Bu gün açılışını yaptığımız iddialı bir sergi.  Koleksiyoner bir dostumuzun ve kültür merkezimizin kendi koleksiyonundan eserler yer alıyor. Amacımız pandemi sonrası güzel ve markalı ressamlara ağırlık vererek bu güzel kentimize yakışır organizasyonlar yapmak” dedi.

Sergide eserleri yer alan sanatçı Yiğit Yazıcı ise koleksiyoncu ve ressamın birbirinden ayrılmayan ikili olmduğunu belirterek, “Koleksiyonerler ressamlarla, heykeltraşlarla beraber yaşar. Onların dünyalarına girdikçe eserler daha çok anlam kazanır. Ressamdaki resim yapma tutkusu koleksiyoncudaki resme sahip olma tutkusuna eşittir. Ressam tutkusu ile koleksiyoncu tutkusu aynıdır” diye konuştu.
 Sergi 9 mart’a kadar gezilebilecek.
 

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv