Sanat ve siyaset buluşturan açılış

  • 0
  • 4.343
Yazı Boyutu:

Ekol Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Doktor Mehmet Baztarafından, insanların ruhsal mutluluğuna katkı ve sanatçılara destek amacıylakurulan “Ekol Sanat Galerisi” ünlü ressam Devrim Erbil’in “Renkler veTeknikler” isimli sergiyle açıldı.
 
Açılışa AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer CihatAkay ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ile İzmir’in iş, sanat, siyaset ve basıncamiasından çok sayıda isim katıldı. Otuzu Türkiye’de ilk kez görülecek 65eserden oluşan sergiye ilgi büyüktü.

 
Açılışın öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan EkolHastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Operatör Doktor Mehmet Baz, yıllardan beriİzmir’e sağlık dağıtan bir kurum olduklarını, ancak insanların sağlıklabirlikte mutluluğa ve ruh sağlığına da ihtiyaçları olduklarını belirterek“Sanata sanatçılara destek olmak istiyoruz. Galerimiz kar amacı güden birkuruluş değil, eserlerin fiyat ve alımlarında kolaylıklar yapacağız. Burayıaynı zamanda bir kültür merkezi olarak düzenledik.
Yakın zamanda amatörressamlara kurslar vermek üzere atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.Devrim Erbil uluslararası bir sanatçımız, galeriyi onun eserlerinden oluşan birsergiyle açmaktan mutluluk duymaktayım. Ayrıca usta sanatçılardan oluşanjürilerle resim yarışmaları başlıca etkinliklerimiz olacak” dedi.
Baz, İzmirÜniversitesi ile Devrim Erbil’in adını taşıyan bir güzel sanatlar fakültesikurmak için de çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Ekol Sanat, Ekol Kulak Burun Boğaz Hastanesinin hemenyanında 900 metrekarekullanım alanıyla Ege Bölgesinin en büyük sanat galerisi olma özelliği taşıyor.

Ekol Sanat Galerisi, İzmir siyasetinin kutuplarını da biraraya getirdi. Açılışa AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, CHP İzmir İlBaşkanı Ali Engin, Hürriyet Gazetesi Ege Temsilcisi Deniz Sipahi, Yeni AsırGazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Egeli Sabah Genel YayınYönetmeni Ünal Ersözlü, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, sanat yazarlarıKaya Özsezgin ve Abdülkadir Günyaz, Kemal Anadol, Hüseyin Saygılı, Adnan Yılmaz ve kentin iş, sanat, siyasetve basın camiasının önde gelen isimleri katıldı.

Ressam  Devrim Erbilde yaptığı konuşmada, 1970’li yıllardan bu yana İzmir’de bir çok galeride sergiaçtığını belirterek “Sanatımın farklı tekniklerle bağlantısı var, özgün baskıve çeşitli tekniklerle çalışma yapıyorum.          
 
Yaşadığınız her yer sanat eseriolabilir. Türk sanatçısının batıya taşıyacağı yeteneği ve gücü var, Türksanatçısına biraz destek vermek, sevmek, imkan yaratmak gerekmekte. DoktorMehmet Baz’ın da açtığı Ekol Sanat Galerisi böyle bir destektir. Mehmet Baz’datıp, insan sağlığı ve sanatseverliği, sanat galerisi açma fikrini birada görmekbeni çok etkiledi. Galerideki ilk sergiyi gönüllü açmak istedim” diye konuştu.

EkolSanat Galerisi’nde Devrim Erbil’in sergisi 1 Ocak 2014’e kadar sanatseverlerinbeğenisine sunulacak. 
Sami Baz, Hikmet Baz, Salih Baz
Gülay- Bedri Karayağmurlar
 

Candan Güngör, Halil Yoleri
Durdu Bulduklu, Gaye Ateş, Aysel Tezyılmaz

  Negahan Üyen, Necip Kalkan
Havva Marta, Şefkat İşleğen
 
Filiz Top
Hikmet, Bülent Alcan
Özlem Özsoy, Hande Ertürk
Gülşen Türkeri, Nevin Kahraman

İbrahim Öztürk, Enver Çoban, Metin Küçükyağlıoğlu, YusufKırkpınar
Deniz Yıldızkol
Yasemin Şenkula
Berna Noyaner
Gülşah Birman

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Arşiv