Sanata Buyrun

  • 0
  • 970
Yazı Boyutu:

İzmir BüyükşehirBelediyesi’nin ‘Yeniden Sinematek kuşağında yarın (Çarşamba) akşam bol ödüllü‘Umut Işığım’ adlı film var. “Hükümet Kadın” filminin gösterildiği açık havasinemaları tüm hızıyla sürüyor. İzmir, 22 Ağustos Perşembe akşamı ise ikiiddialı konsere hazırlanıyor: Kent Orkestrası Kültürpark’ta sahne alacak, ÇimKonserleri’nde ise ünlü arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu İzmirliler için çalacak.

İzmirlilerin kültür ve sanat hayatına katkı koymak amacıylabirbirinden farklı etkinlikler düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem semtsemt gezen ‘Açık Hava Sinemaları’yla hem de Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki‘Yeniden Sinematek’ gösterimleriyle sanatseverleri en güzel filmlerlebuluşturmaya devam ediyor.

Türk Sineması’nın en önemli yapımlarından biri olan ‘HükümetKadın’, nostalji tadında sinema izlemek isteyenler için Açık Hava Sinemalarıkapsamında bu hafta Konak, Gaziemir ve Balçova ilçelerindeki açık alanlaragelecek. Ünlü oyuncu Sermiyan Midyat’ın yazıp yönettiği “Hükümet Kadın” filmi,Güneydoğu’da yaşayan ve görev yapan ilk kadın belediye başkanının hikayesinibeyazperdeye aktarıyor. Filmin başrollerinde Demet Akbağ, Ercan Kesal ve BülentÇolak bulunuyor. Gösterimlerin başlama saati 21.00

 

Oscarlı yıldızlargeliyor
Havagazı Fabrikası’ndaki çimler üstünde film izlemeyi sevenler ‘YenidenSinematek’te bu hafta orijinal adı Silver Linings Playbook olan ‘Umut Işığım’adlı filmle buluşacak. 21 Ağustos 2013 Çarşamba akşamı saat 21.00’de başlayacakfilm, hem sinema tutkunlarından hem de eleştirmenlerden tam not almıştı.

David O. Russell’ın yönettiği, romantik komedi-drama türündekifilm, Matthew Quick’in aynı isimli kitabından senaryolaştırıldı.Başrollerinde Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, JackiWeaver, Chris Tucker ve Anupam Kher’in rol aldığı film, OscarÖdülleri’ne 8 dalda, Altın Küre’ye ise 4 dalda aday oldu. Film, sevilen oyuncu JenniferLawrence’a ‘En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ının yanısıra bir çok ödülkazandırdı. 

Kent Orkestrasıcoşturacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sanatseverleri 22 Ağustos 2013 Perşembe akşamıiki güzel konserle buluşturacak. Biri Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda, diğeriise Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenecek iki konserin de başlama saati21.00.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Kültürpark AçıkHava Tiyatrosu’nda vereceği konserde İzmirli sanatseverlerin kulağının pasınısilecek. Şefliğini Hüseyin Çebi’nin, orkestra düzenlemelerini ise ZaferÇebi’nin yaptığı Kent Orkestrası’nın konserinde solist olarak Aydın Uştuk,Sedat Yüce, Funda Öncü, Bahar Pamukçu, Tülay Şen, Şenay Gökdemir, İpek Kaletaş,Esra Göndeş ve Müge Ökten sahne alacak.
 

HuzurlarınızdaPancaroğlu
Perşembe akşamlarının klasiği haline gelen ‘Çim Konserleri’nin adresi yineTarihi Havagazı Fabrikası. Etkinliğin bu haftaki konuğu ise ‘Yeni Meşk-BluesGrubu’. Konserde, uluslararası üne sahip arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu’navokalde Bora Uymaz, vurmalı çalgılarda Hamdi Akatay ve neyde Yavuz Akalın eşlikedecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv