Sanatın tercihi EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı (DTMK) tarafından müzik alanında kendini geliştirmek ve yetenek sınavlarına hazırlanmak isteyen öğrencilere yönelik “Müziksel Algı ve Bellek Geliştirme Kursları” düzenleniyor.  Piyano, ritim, müzik ve eser seçimi alanlarında verilen kurslar, hem teorik hem de pratik eğitim olarak sürdürülüyor.

  • 0
  • 358
Sanatın tercihi EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı (DTMK) tarafından müzik alanında kendini geliştirmek ve yetenek sınavlarına hazırlanmak isteyen öğrencilere yönelik “Müziksel Algı ve Bellek Geliştirme Kursları” düzenleniyor.  Piyano, ritim, müzik ve eser seçimi alanlarında verilen kurslar, hem teorik hem de pratik eğitim olarak sürdürülüyor.

Kursların sadece Ege Üniversitesi bünyesinde bulunan öğrencilere yönelik olmadığını ifade eden DTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta, “Konservatuvarımız tarafından verilen kurslar, sadece üniversitemiz bünyesinde eğitim gören öğrencilere yönelik değil, kendini müzik alanında geliştirmek isteyen kursiyerlerimize de kapısını açıyor. Kursiyerlemize yönelik verdiğimiz programlarda alabilecekleri en iyi eğitimi vermeye çalışıp, eğitimin sonunda başlayacak özel yetenek sınavlarına en hazır bir biçimde girmelerini hedefliyoruz. Kurslarımızı dönem boyunca da devam ettirmek istiyoruz” dedi.

“Oryantasyon için müzik festivali düzenleyeceğiz”
Yeni eğitim öğretim döneminde oryantasyon programı kapsamında bir müzik festivali de düzenleyeceklerini söyleyen Prof. Dr. Gülbey Usta “Üniversitemizi kazanan öğrencilerimize Egeli olmanın ruhunu aşılamak adına müzik festivali düzenleyeceğiz. Şimdiden hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Bu festivale sadece öğrencilerimizi değil yediden yetmişe bütün İzmir halkını bekliyoruz. Etkinliklerimiz dışarıdan gelen tüm ziyaretçilerimize açık olacak. Öğrencilerimize daha kaliteli bir eğim vermek için maddi ve manevi desteklerini bizlere her zaman hissettiren Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Burada kaliteli çalışmalar ve eğitimler verebilmemiz için bize bütün imkânlar sağlanıyor” diye konuştu.

“Farklı alanlarda eğitim imkânı”
Kurslar hakkında detaylı bilgi veren DTMK Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Tarkan Erkan ise “Kurs süresi boyunca piyano, ritim, müzik ve eser seçimi olmak üzere 4 farklı alanda ders veriyoruz. Bu ders çeşitlerinin her biri eşit olarak kursiyerlerimize aktarılıyor, konservatuvar sınavlarına girmek isteyen öğrencilerimiz bu kursların sonunda sınavların içeriği ve sistemi hakkında büyük bir bilgiye sahip oluyor. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı çok köklü bir geçmişe sahip. Türkiye’nin en kaliteli eğitim veren konservatuvarlarından biriyiz. Geçmişimizden aldığımız birikimleri geleceğimize aktararak geleceğin sanatçılarını, dansçılarını yetiştiriyoruz” dedi.

Kursların idari sorumlusu Gül Oldaç ise, bireylerin müzik yeteneği ve yatkınlıklarını tespit edebilmeleri adına, kursların lise öğrencilerinden emekli vatandaşlara kadar geniş perspektifte katılımcıya  açık olduğunu ifade etti. Kurslar hakkında detaylı bilgiye EÜ DTMK web sayfasından ulaşılabilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv