Sanatseverler YUJ ile Tanıştı

Kavramsal figürlerin ipliklerle işlendiği YUJ Koleksiyonu, 23 Mayıs Salı günü İstanbul’da MAJİ Gallery & Decorist’te sanatseverlerle buluştu.

  • 0
  • 971
Sanatseverler YUJ ile Tanıştı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kavramsal figürlerin ipliklerle işlendiği YUJ Koleksiyonu, 23 Mayıs Salı günü İstanbul’da MAJİ Gallery & Decorist’te sanatseverlerle buluştu. İzmirli sanatçılar Ayça Yersu ve Benan Bilek’in imzasını taşıyan ve hem zemin malzemesi hem de uygulama tekniği açısından pek çok ilkle dolu olan proje İstanbullu sanatseverlerce çok beğenildi.
 
Sözcük olarak “bir olmak”tan yola çıkan YUJ, Ayça Yersu ve Benan Bilek’in bir araya gelerek oluşturdukları özel bir resim tekniği. El, göz ve yüz illüstrasyonlarını içeren koleksiyon, 80 cm x 1m boyutlardan başlayan, her biri tamamen elişi ve tek olma özelliği taşıyan büyük panolardan oluştu. Sanatçılar YUJ ismini hem marka hem de koleksiyon adı olarak kullanıyor, kendilerini de “YUJİST” olarak tanımlıyorlar.

Koleksiyon, figürler ve yorumlar olarak iki ana gruptan oluşuyor. Figürler başlığı altındaki eserler arasında yer alan “Kadın” resimleri, Anadolu gelininden kentli kadına dek farklı pek çok kadın profilini içeriyor. Sergide büyük beğeni toplayan kadın illüstrasyonlarının yanı sıra hüzün, özlem, acı, bekleyiş, suskunluk gibi kavramlar da yine aynı başlık altında yalın ve etkin bir karakterle panolara yansıyor.

Yaşam çizgileri YUJ ile yeniden çiziliyor
Koleksiyonun bir başka ilginç özelliği de “el vermek / el ele vermek” kavramlarından yola çıkılarak hazırlanan el resimleri. Sanatçılar avuç içi çizgilerinden esinlenerek çizip işledikleri eller ile duruş ve karakterleri de kendi algıları doğrultusunda yorumluyor. Sergide ünlü tasarımcı ve marka uzmanı Orhan Gönen ile İstanbullu işkadını Gaye Donay’ın ellerinin yorumlandığı eserler de yer aldı.

Kendisinin ya da sevdiklerinin elini “iz” olarak bırakmak isteyenlerin yaşam çizgilerini YUJİST yorumuyla şekillendiren Ayça Yersu ve Benan Bilek, sadece Yuj ve Yujist kavramlarında değil, özel hediyelik ve dekorasyonda da yeni bir akımın yaratıcı ve öncüsü olacaklar.

Çerçeveler de el yapımı
Eserler, çerçevelenme tekniği açısından da farklı özellikler taşıyor. Derinlik hissinin yaratılması ve zeminde kullanılan sinek telinin özgün yapısının korunması amacıyla çerçeveler de “el yapımı” olarak tasarlanmış ve uygulanmıştır.
24 eserin sanatseverlerle buluşacağı YUJ / İpliklerle Kavramsal Figürler Sergisi, 6 Haziran’a kadar İstanbul MAJİ Gallery & Decorist’te gezilebilir. Sanatçılar yoğun ilgi ve beğeni gören YUJ koleksiyonunu yeni tasarımlar da ekleyerek Ekim ayında İzmir’de sergilemeyi planlıyorlar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv