Sanatta Melez Karışımlar EgeArt’ ta bir araya geldi

  • 0
  • 927
Yazı Boyutu:

EtkinliğeBosna-Herserek’ten katılan Taida  Jaserevic; ‘’Ben bir görsel sanatçıyım,bir baskı resim sanatçısıyım. Baskı resim sanatçıların pek çok sayıda özgüneser yaratmalarına izin veren bir sanat dalıdır. Çalışmalarımın çoğu intaglio(oyma) baskı resim teknikleriyle yapılmıştır. Matris (kalıp) olarak bakır birlevha kullanırım ve fotogravür tekniğini diğer intaglio teknikleri ilebirleştiririm.Bugün burada bulunmaktan onur duyuyorum beni davet ettikleri,bana kendimi ve çalışmalarımı tanıtma olanağı verdikleri için EgeArt yöneticilerineteşekkürlerimi sunarım. Ve destekleri için İzmir Bosna Konsolosluğuna daözellikle teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu.

“BEN  BİR SANATÇI DEĞİLİM BEN RESSAMIM’’

Almanressam Udo Scheel ise ‘’Ben  bir sanatçı değilim ben ressamım. Ressamolduğum için mutluyum, resmin daha az zor bir uğraş olduğunu söylemekistemiyorum. Yine de bir resim, büyük ölçüde görsel düşünmenin ve formlarınözgürce keşfedilmesini aynı anda yoğunlaşmasını sağlar.Resimaynı zamanda belli bir ölçüye kadar kuraldan varestedir. Sözcüklerin eksikkalması yada  kendi aralarında değişiklikgöstermesi ve genellikle kabul görmüş tanımların özenle kullanılması gerektiğigerçeği düşünüldüğünde ,resim sanatı hakkında yazarken bıkkınlık veren,düşünceye düşünce ekleme süreci bununla çelişir. Benim yaklaşımım, ayrıntılarıngözlemlenmesi (örneğin bir sandalye arkalığı)’’ sözleriyle sanatına ve kendinedair açıklamalarda bulundu. 

Birbaşka Alman sanatçı Ursula Merkelise ; Almanya’nın güneyinde Bavyera’da Tuna nehrinin kuzey kıyısında yaşıyorum.30 yılı aşkın bir süredir kırılgan malzeme olan cam ile çalışıyorum. İç ve dışmekanlardaki enstalasyonlarım nesnelerin yeni görünüşlerini ve değişimlerinigösterir. Fikir ve zevk vardır, ama gerçeğe dönüştürüldüğünde zorluk ve heyecanda vardır.Çalışmalarımla,camı sergi camekanlarından kurtarmayı umuyorum. Ama para kazanmak içinmüzelere sergi camekanları üretiyorum. Son enstalasyonum, ‘’Uçan nesnel’’ adlıbir sergi için hazırladığım 6.5 metrelik ‘’kelebek’’ idi. Burada dünyanın hertarafından gelen sanatçılar fikirlerini gösterdiler. Boyanmış ve kazınmışolarak demir bir ağda asılı duran kristal kaplı 500 cam parçacığındanoluşuyordu. Size eserlerimden bir seçki sundum teşekkürler.’’ diyerek sunumunutamamladı.

‘’TASARIMLARDAN KAÇINIYORUM’’

Sonolarak söz alan Hollandalı Türk asıllı sanatçı Yasemin Sözer oldu. Sözer şunları söyledi: “Çalışmalarımınöncesinde herhangi bir tasarım ya da eskizden öncelikle kaçınıyorum. Butavrımın amacı bir başka deyişle, anlamlandırılabilecek bir şeye bağlı olarakresim yapmaktan kaçınmaktır. Yine aynı nedenle üretim aşamasında müzik dışındabeni etkileyebilecek her şeyden kendimi soyutlamaya  özellikle özen gösteriyorum. Düş gücümü ve bilinçaltımı harekete geçiren ve başlangıçta hiçbir anlam içermeyen bir leke yadabiçimin ardına düşüp, anlık verilmiş içsel kararlarla çalışmak beni son dereceheyecanlandırıyor. Son dönem çalışmalarım yine bilinçaltıma yönelik‘’Subliminal Mesajlar’’la ilgilidir.
İZMİR (EGE AJANS/Gürcan Öztürk, ErdemKüpeli, Burcu Sabuncular, Murat Başaran)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv